Kузманов пред Tennis.bg: По-добрият днес победи; целя да тренирам с топ играчите

от в 18:25 на 12.01.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов се представи отлично в квалификациите на тазгодишния Аустрелиън Оупън и записа дебютната си победа в пресявките на "мейджър" надпревара, но днес не можа да задържи началната си преднина в двубоя си с Тобиас Камке и трябваше да напусне турнира в Мелбърн. Все пак Мико гледа позитивно на първото си участие в Откритото първенство на Австралия и сподели следното специално за нашия екип:

Мико, започна отлично мача днес и бързо съумя да поведеш с 5:2, след което обаче влезе в серия от шест поредни загубени гейма. Какво се промени толкова с течението на срещата?

Да, започнах мача добре, бях солиден и почти не допусках неточности, докато той имаше затрудненение да намери своя ритъм и правеше голям брой леки грешки. Действително имах преднина от 5:2 в първия сет, само че това е коварен резултат и бързо може да бъде наваксан. Точно това се случи, защото той намери един страхотен ритъм на игра и ме затрудняваше много сериозно чрез ретура си, който почти никога не пропускаше, и така вкарваше голяма доза допълнително напрежение у мен, защото не можех да го затрудня със сервиса си, както и с първия удар след него. По този начин беше неутрализирано едно от основните ми оръжия и на практика всяко разиграването започваше от изходна позиция.

Вчера изигра тричасов двубой с друг германец, а именно Даниел Масур. Повлия ли ти този мач във физически аспект?

Не, нямах някакви затруднения от подобно естество. Може би бях с една идея по-малко агресивен вчера, но това до голяма степен е по вина на моя съперник, който неутрализираше по страхотен начин моите подавания. Определено можех да се справя далеч по-добре, само че Тобиас беше изключително солиден, изключвайки началните минути. Оттам насетне обаче той не ми даде почти никакви възможности, така че победата беше за по-добрия от двамата днес.

Все пак записа първата си победа в пресявките на Голям шлем и съумя да се върнеш отново в Австралия, откъдето имаш чудесни спомени, свързани с участието на България в ATP Cup. Доволен ли си от началото на сезона и как оценяваш представянето си досега?

- Категорично можеше да бъде по-добро, но можеше да бъде и доста по-лошо. Въобще не успях да намеря своя ритъм през първата седмица от сезона, когато участвах на Чаланджъра в Бендиго, но е напълно нормално с оглед на над двумесечната пауза. Тук пък съумях да измъкна един много тежък мач, за да постигна първа подобна победа и това предизвика много положителни емоции у мен.

Няма как да не съм щастлив, защото направих една малка крачка напред и изпълних една малка цел, а именно спечелването на мач в Големия шлем. Досега имах три поредни загуби при предишните си участия, което ми тежеше много от психологическа гледна точка. Силно исках най-после да постигна този успех и съм щастлив, че го сторих. Не крия, че се чувствам отлично в Австралия и пазя чудесни спомени от това място. Сега се надявам на един успешен сезон, като тепърва имам нужда от още много мачове и поради тази причина ще взема участие на Чаланджър в Италия през другата седмица.

Предсезонната ти подготовка протече в компанията на едни от най-добрите играчи. Чувстваш ли се в момента по-силен спрямо края на изминалия сезон и какво ти предстои оттук насетне?

Да, определено, тъй като имах възможността да проведа множество тренировъчни сесии с голяма част от тенис елита и това ще бъде едно от нещата, което ще търся в ходя на цялата година. Ще се опитам да играя с подобни играчи при всяка възможност между турнирите, за да мога да надграждам. Това е единственият начин, ако искам да вървя нагоре в ранглистата и да подобрявам резултатите си на най-големите надпревари.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Kузманов пред Tennis.bg: По-добрият днес победи; целя да тренирам с топ играчите Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън | бгтенис | димитър кузманов | интервюта | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook