Кузманов заминава за Монако: Ще тренирам с елита на мъжкия тенис

от в 13:02 на 01.12.2021
Диана Андреева

Димитър Кузманов направи най-добриа си сезон през изминалите 11 месеца в кариерата си. Българинът спечели първия си трофей на ниво Challenger, децютира в топ 200, както и взе участие в квалификациите на два турнира от Големия шлем. На Мико сега му предстои да се включи в пресявките на Australian Open, а освен това той планира да играе на още няколко събития от австлалийското турне, което започва на първи януари 2022-а. Кузманов взе участие в епизод от подкаста "Начален удар", където разказа за изминалата година, разходката в Перу, ATP Cup и предстоящия Australian Open. Ето какво точно сподели втората ни ракета: 

"Заминавам в края на седмицата с моя треньор Валентин Димов за Монако, където ще проведа последната част от предсезонната подготовка. 17-18 дни ще използваме много силни спаринг партньори. Разговарях с хора от АТР, които движат тренировъчния процес там и те ми казаха, че по това време ще бъдат в Монте Карло Григор Димитров, Александер Зверев, Хуберт Хуркач, Феликс Оже-Алиасим, Холгер Руне, Иля Ивашка и още много тенисисти част от елита на мъжкия тенис.

Ще участвам или на ATP 250, или на Challenger турнир преди началото на квалификациите. Освен това, има възможност да се включим като отбор на ATP Cup. Григор Димитров има голямо желание да участваме, защото надпреварата е много специална. Миналата година отново бяхме сред резервите, но в момента поради изискванията за ваксинация разполагаме с по-голяма възможност да влевем в списъка за събитието, така че се надявам да мога да представялвам страната си." - завърши Кузманов.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов заминава за Монако: Ще тренирам с елита на мъжкия тенис Диана Андреева
Теми:  
atp cup | григор димитров | димитър кузманов | кузманов | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook