Квитова: Малко хора вярваха, че отново ще бъда на това ниво (видео)

от в 19:34 на 24.01.2019
Мария Петрова

Световната №6 Петра Квитова достигна първия си от пет години финал в турнири от Големия шлем. Чехкинята надигра Даниел Колинс с 2:0 сета и в събота ще спори за титлата на Australian Open срещу Наоми Осака. Успехът й е още по-забележителен на фона на това, че през декември 2016 година бе нападната с нож и претърпя операция, която постави под въпрос кариерата й.

"Не мисля, че много вярваха, че мога да постигна това ниво отново. Да бъда пак на корта и да играя тенис. Аз бях една от тази шапа хора. Много съм щастлива с хората около мен. Определено чувството е страхотно. Семейството ми беше до мен, когато се нуждаех от това. Изминаха пет години от последния ми такъв финал. Ето защо работих толкова усилено и усещането е изключително," сподели 28-годишната състезателка, която се пребори и психологическия шок от атаката.

"Това не беше само физическо, но и психологическо предизвикателство. Отне ми доста време, за да повярвам. Тренирах по специален начин, за да възстановя ръката си не просто, за да играя, а и да водя нормален начин на живот. Тези три месеца бяха тежки. На втория от тях лекарят ми не беше доволен от състоянието ми. Белезите бяха много, много тежки. Трябваше да остана силна и да не мисля негативно. Беше дълго приключение."

Дотук Квитова е спечелила и двата си финала в Големия шлем - на любимия Уимбълдън. А при нов такъв успех, ще може да се поздрави и с изкачване до №1 в ранглистата за първи път.

По подобен начин след нападение Моника Селеш успя да се завърне на корта и спечели Australian Open през 1996 година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квитова: Малко хора вярваха, че отново ще бъда на това ниво (видео) Мария Петрова
Теми:  
australian open | australian open новини | петра квитова | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook