Квитова: Моника Селеш ми оказа голяма подкрепа след атаката

от в 14:39 на 07.03.2019
Мария Петрова

Петра Квитова разкри, че среща с бившата №1 Моника Селеш по време на миналогодишния Уимбълдън, се е оказала една от най-важните в живота й до момента след претърпяното нападение с нож. Двете са обсъдили какво е нужно за завръщане в големия спорт след подобен инцидент.

Както е известно през 2016 година тя бе нападната в дома си и в следствие на това пострада сериозно, а кариерата й бе под въпрос. Селеш пък имаше дори по-сериозно изпитание, след като бе наранена по подобен начин в Хамбург през 1993 година и то по време на мач. Тя имаше нужда от две години, за да се възстанови и върне в игра.

"Срещнахме се и решихме да обсъдим през какво сме преминали. Приятно е да се видиш с някой, който знае какво чувстваш. Беше изненадващо за мен, че тя искаше да си поговорим и ми каза хубави неща. Това е едно от най-чудесните неща, които съм чувала и то от легенда в играта," заяви Квитова.

Самата Селеш спечели Australian Open 1996 след атаката, но така и не успя да доминира в играта както правеше преди атаката.

От своя страна Квитова загуби през януари финала на Australian Open от Наоми Осака, а наскоро и финала в Дубай от Белинда Бенчич.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квитова: Моника Селеш ми оказа голяма подкрепа след атаката Мария Петрова
Теми:  
моника селеш | петра квитова | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook