Мадрид: Бадоса пречупи съпротивата на Кудерметова и си осигури сблъсък с Халеп!

от в 18:12 на 28.04.2022
Мартин Петков

Паула Бадоса се представя силно от началото на клей сезона, като достигна финалните фази на надпреварите в Чарлстън и Щутгарт, което ѝ донесе изкачване до номер 2 в световната ранглиста. Първата ракета на Испания се завръща на родна земя през тази седмица за WTA 1000 турнира в Мадрид, където има тежката задача да защити полуфинала си от миналогодишното издание. Световната номер 2 изтегли къса клечка за първи кръг, като ѝ се наложи да срещне Вероника Кудерметова, която се намира в отлична форма, след като преди броени дни участва в мача за титлата в Истанбул.

В хода на сблъсъка Бадоса демонстрира двете си лица на клей, след като стартира колебливо, но впоследствие наложи абсолютната си доминация и стигна до напълно заслужена победа след 6:3 6:0, дошла за едва 66 минути на корта. За най-високопоставената състезателка във втори кръг на надпреварата предстои мач в тежка категория, където ще срещне двукратната шампионка Симона Халеп.

Началото на двубоя определено принадлежеше на Кудерметова, която посрещаше отлично и на няколко пъти разполагаше с брейкболи, но не се справи в тяхното оползотворяване и паритетът се запази до 3:3. Испанката в идните минути намери нужния ритъм в своята игра, като си печелеше нужното преимущество в разиграванията от основната линия благодарение на мощни форхенди, за да реализира ключов пробив в осмия гейм. Световната номер 2 застанала на сервис за сета съумя да отрази нови брейкболи, което ѝ вдъхна нужната увереност и тя откри сметката си в общия резултат.

Втората част ни предостави същинско господство на корта от Бадоса, която не загуби нито една точка на собствено подаване и за сметка на това реализира три пробива, за да увеличи серията си на девет поредни спечелени гейма и след само 25 игрови минути с ,,геврек" сложи точка на спора в сблъсъка от първи кръг на WTA 1000 турнира в Мадрид.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мадрид: Бадоса пречупи съпротивата на Кудерметова и си осигури сблъсък с Халеп! Мартин Петков
Теми:  
паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook