Макенроу: Депортирането на Джокович ще окаже отрицателно влияние върху него

от в 11:29 на 24.01.2022
Диана Андреева

Джон Макенроу предизвика сериозна вълна от критики по свой адрес, след като коментира ситуацията с депортирането на Новак Джокович от Австралия по-рано през месеца. Американецът прехвърли цялата вина за случилото се на световния номер едно и това не се хареса на почитателите на Ноле, но през вчерашния ден той взе участие в нова медийна изява, където подходи с повече разбиране към 20-кратния шампион от Големия шлем и застана на негова страна:

"Депортирането на Новак Джокович със сигурност ще окаже отрицателно влияние върху него." - коментира Макенроу. "В момента не е ясно как точно стоят нещата с Ролан Гарос и Уимбълдън, но едва ли това е последният път, в който Новак се сблъсква с подобен проблем. Изключително е неприятно да наблюдаваш как състезател, положил толкова усилия, за да спечели любовта на феновете, е буквално пропъден от едно общество. 

Наясно съм какво е чувството целият свят да бъде настроен срещу теб. Австралийските фенове винаги са подкрепяли Джокович и той с нетърпение очакваше турнира, особено след разочароващия край на US Open. Ситуцаията обаче беше нелепа, направо смешна и сега Новак не се изявява на континента, пропуска един от любимите си турнири в календара. 

Не съм убеден, че Новак ще се завърне обратно на австралийска земя в бъдеще, той бе направен за смях от местнити политици и журналисти." - завърши Макенроу.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу: Депортирането на Джокович ще окаже отрицателно влияние върху него Диана Андреева
Теми:  
australian open | джокович | джон макенроу | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook