Макенроу: Надал ще спечели още между една и три титли от Ролан Гарос

от в 09:26 на 11.11.2021
Диана Андреева

Рафаел Надал сложи край преждевременно на сезона си поради контузия в ходилото. Испанецът се подлага на интензивен рехабилитационен процес през последните седмици, но несигурността около състоянието му бе сериозен повод за притеснение у неговите почитател. Матадорът обаче явно се чувства достатъчно здрав, защото е заявил участие в турнир още през тази година. 

Първата изява на Надал от Вашингтон насам ще бъде в Абу Даби в средата на месец декември. Испанецът ще участва в демонстративното събитие Mubadala World Tennis Championship, което ще се проведе между 16 и 18 декември 2021. С цел да се подготви максимално добре за първия от годината турнир от Големия шлем Australian Open, Рафа ще премери сили с други състезатели в Тура, сред които Доминик Тийм, Андрей Рубльов и Каспър Рууд. 

Но почитателите на Надал не очакват той в бъдеще отново да показва нивото на тенис, което го изведе до 20 титли от Големия шлем през годините. Джон Макенроу обаче смята, че времето на испанецът не е отминало и Рафаел ще се превърне в крал на Ролан Гарос още поне един път. Повече по темата Макенроу сподели пред ESPN, а ето и какво точно коментира той: 

"В случай, че здравето му го позволява - Надал ще спечели още между една и три титли от Ролан Гарос. За някои това звучи твърде оптимистично и дори невъзможно, но аз смятам, че ще се случи. В Париж Рафаел има своите шансоне, но не бих казал, че това важи за някой измежду другите турнипи от Шлема." - завърши Макенроу. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу: Надал ще спечели още между една и три титли от Ролан Гарос Диана Андреева
Теми:  
джон макенроу | надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook