Маргарет Корт с остра реакция срещу транссексуалните спортисти

от в 11:00 на 30.12.2019
Павел Димитров

В разрез със световно налаганата тенденция на толеранс към хората с различна сексуална ориентация великата Маргарет Корт остро нападна транссексуалните в спорта. Тя осъди медиите и правителството на Австралия, заявявайки, че са контролирани от дявола.

През 2017 г. Корт, която сега е пастор в местна църква, започна да бойкотира националния превозвач Кантас, след като от компанията се изказаха в подкрепа на еднополовите бракове.

По-късно тя сподели мнение, че тенисът е „пълен с лесбийки“ и че транссексуалните деца са резултат от "заговор в нацистки стил" за промиване на мозъците на младежта.

През миналата седмица в проповед, изнесена в църквата ѝ в Мелбърн, Корт казва:

"Децата вземат решение на седем или осем години да променят пола си ... не, просто прочетете първите две глави на Битие. Това е всичко, което казвам. Мъж и жена."

"Има млади хора, които приемат хормони, в следствие на което настъпват промени в тялото им, и когато са на 17 тогава те си казват: "Сега съм момче, въпреки че се родих момиче. Защото, знаете ли какво, Бог ни направи така."

Тя отново се оплака че е трудно да говори за религиозните си убеждения, твърдейки, че дяволът има контрол върху медиите и правителството:

„Дяволът влиза в медиите, политиката, образованието - той иска да контролира една нация, за да може да засегне умовете на хората!“

След предишните ѝ коментари за хомосексуалността и гей браковете, играчи с висок профил като Били Джийн Кинг и Мартина Навратилова призоваха "Маргарет Корт" в Мелбърн Парк - домът на Откритото първенство на Австралия - да бъде преименуван. Това обаче така и не се случи.

От Тенис Австралия излезнаха с официално обръщение:

„Както и преди сме заявявали, Тенис Австралия не е съгласен с личните възгледи на Маргарет, които унищожиха и нараниха мнозина в нашата общност в продължение на няколко години. Те не са в съответствие с нашите ценности за равенство, разнообразие и приобщаване“.

Корт редовно присъстваше на Australian Open до 2017 г., когато спорът за нейните възгледи се разрази. Предстои да разберем дали ще я видим на идното издание на първия турнир от Шлема, когато тя ще има юбилей - 60 години от първата ѝ мейджър титла.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Маргарет Корт с остра реакция срещу транссексуалните спортисти Павел Димитров
Теми:  
australian open | маргарет корт | тенис | тенис бг

Коментари





Следвайте ни в Facebook