Мартина Хингис: Очаквам с нетърпение да играя с Федерер на Олимпиадата

от в 16:59 на 07.03.2016
Tennis.bg

35-годишната Мартина Хингис се върна на корта през 2013 г. след двегодишна дисквалификация. През 2007 г. на "Уимбълдън" в кръвта на швейцарката беше открит кокаин. Като начало Мартина стана треньор на Анастасия Павлюченкова и Забине Лизицки, а после се впусна в турнирите на двойки. След като опита с Даниела Хантухова, Лисицки и Флавия Пенета, бившата първа ракета в света направи дует с индийката Саня Мирза.

Най-добрата двойка в света спечели 3 турнира от Големия шлем поред, стартирайки с "Уимбълдън", а успешната им серия продължава вече 37 мача. След триумфа си над Евгения Родина и Елена Остапенко в Петербург двойка №1 в света е вече само на 8 мача от изравняване рекорда за всички времена от 44 мача, поставен от Яна Новотна и Хелена Сукова.

- Помните ли как печелехте с рускинята Анна Курникова?
- Тя е човекът, който превърна тениса в шоубизнес. Тя стана пример за много играчи. Мисля, че в Русия Ана е сбъдната мечта. Обичах да играя с нея. Тя беше отличен екипен играч. И до днес поддържаме връзка и се срещаме на турнирите в Маями.

- Мартина, когато първия път прекратихте кариерата си, смятахте ли, че през 2016 г. ще участвате в турнири на двойки и ще мачкате всичко живо по пътя си?
- Винаги съм се надявала, че един ден ще се завърна и ще играя на двойки. Трябваха ми 5-6 г., за да осъществя тази мечта. Благодаря за това на моята партньорка Саня Мирза, с която сме в чудесни отношения.

- Защо не се хванахте с Мирза веднага след завръщането си на корта?
- Тя имаше партньорка - Кара Блек, която тогава беше на 5-о място в ранглистата. Впоследствие двете станаха №1, така че Саня избра правилния партньор (смее се).

- Нямате загуба в 37 мача. Медиите непрекъснато подчертават този факт...
- Това много помага на женския тенис и особено на надпреварата на двойки. Саня Мирза има много последователи в социалните мрежи, особено в Индия. Във Фейсбук има 10 млн. почитатели, което е просто невероятно! Тя е само с 6 г. по-млада от мен, но е невероятно активна в мрежата.

- Вярно ли е, че Белинда Бенчич се обръща към вас с "мамо"?
- Ха-ха. Вярно е. Случи се, когато играхме с нея в турнира за Купата на федерациите (усмихва се). Просто много съм й помагала. И ми е приятно, че тя го цени.

- Има ли шанс да ви видим с Бенчич на двойки на Олимпиадата в Рио? Самата тя заяви, че е готова да играе, ако вие искате.
- Разбира се. Нашият първи тест беше на Купата на федерациите. Излязохме под голямо напрежение тогава, но изпитанието приключи успешно. Още обаче не съм взела окончателно решение за Рио.

- Кога ще го направите?
- Да не бързаме.

- Но на смесени двойки ще играете с Роджър Федерер и това вече е сигурно, нали?
- Да, чакам с нетърпение този момент. За последен път с Роджър играхме преди 15 г. на Хопман къп. Още на 11 декември миналата година той каза в Дубай, че с удоволствие ще играе с мен в Рио, заявявайки: "Тя е само с година по-голяма от мен и вече печелеше турнири от Големия шлем, докато аз тепърва пробивах към върха". Ако не беше се съгласил, щях да се обърна към Стан Вавринка.

- Преди време една тенисистка написа в Туитър, че никой не иска да гледа мачовете на Хингис и Мирза, защото са прекалено скучни и е ясно кой ще победи. Значи ли това, че съперничките ви се страхуват от вас?
- (Смее се.) Това е комплимент, но аз не бих казала, че мачовете ни са скучни. Да, понякога доминираме, но друг път излизаме срещу двойки, които няма какво да губят, стават завързани двубои.

7 дни спорт


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мартина Хингис: Очаквам с нетърпение да играя с Федерер на Олимпиадата Tennis.bg
Теми:  
анна курникова | мартина хингис | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook