Медведев изнесе ново безупречно представяне и намери място във втората седмица на US Open

от в 22:45 на 03.09.2021
Диана Андреева

Даниил Медведев продължава участието си на US Open 2021 без нито един загубен сет. Днес "жертва" на световния номер две бе ветеранът Пабло Андухар, който макар и да имаше своите моменти по време на срещата, не успя да окаже нужната съпротива и след 6:0 6:4 6:3 се предаде. Така руснакът вече е сред 1/8-финалистите на турнира, а в предстоящото си участие ще се изпрани срещу победителя измежду Алексей Попирин и Дан Еванс.

По време на откриващия сет Медведев бе безкомпромисен. Руснакът изцяло контролираше темпото на корта, а великолепните му отигрвания лишиха частта от каквато и да било интрига. Без да навлиза в нито едно продължително разиграване, Андухар спечели едва пет точки и се предаде след точно 21 минути игра.

Андухар се завърна на корта много по-уверен. Испанецът сериозно повиши процента си на вкаран първи сервис, който в откриващия сет бе едва 27%, а това се отрази и на случващото се на корт Луис Армстронг. Играта на ретур от страна на Медведев обаче също не отстъпваше и именно това доведе до пробив в петия гейм. Без никакви колебания поставеният под номер две задържа преднината си до самия край и така се откъсна с 2:0 в общия резултат.

Медведев показа, че не случайно е едит от фаворитите за спечелването на трофея в Ню Йорк. Руснакът реализира брейк още в откриващите минути, а впоследствие затвърди преднината си и поведе уверено с 5:2. Макар и за момент да допусна лек спад в нивото си, той все пак не допусна паритета да бъде възвърнат и затвори мача в своя полза с 6:3 в решителния сет. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев изнесе ново безупречно представяне и намери място във втората седмица на US Open Диана Андреева
Теми:  
us open | даниил медведев | пабло андухар

Коментари





Следвайте ни в Facebook