Милош Раонич напомни за себе си и отстрани Циципас в три сета

от в 15:01 на 24.01.2020
Петър Колев
Бившият световен №3 Милош Раонич напомни за най-добрите си години, като отстрани поставения под №6 Стефанос Циципас в третия кръг на Australian Open в последователни сетове. Това е първа победа на канадеца срещу тенисист от Топ 10 от една година насам, като на през миналия сезон на същата надпревара той се наложи над Александър Зверев. В четвъртия кръг на турнира Раонич ще се изправи срещу Марин Чилич, който се справи с №9 в схемата Роберто Баутиска Агут.

 

Първият сет беше изключително равностоен, като и двамата тенисисти не достигнаха до точки на пробив до 5:5 гейма. Последва подаване на Циципас, в което гъркът не успя да намери своя първи сервис, а Раонич пласираше ретурите си отлично. Така канадецът проби и безпроблемно затвърди за крайното 7:5.



Устремът на Раонич продължи и в началото на втория сет, като канадецът реализира четвъртата си точка за пробив в откриващия сервис гейм на Циципас. Сетът продължи равностойно, като и двамата тенисисти взимаха подаванията си без проблеми. Сервирайки за спечелване на частта, Раонич пропиля аванс от 40:0, но в крайна сметка реализира петия си сет пойнт за 6:4.



И двамата тенисисти имаха завидни показатели от сервис през третия сет, като Циципас спечели 76% от точките при разигран първи сервис, а Раонич беше перфектен - 100%. Логично се достигна до тайбрек, в който канадецът беше по-хладнокръвен и достигна до крайната победа след два часа и половина на корта - 7:5 6:4 7:6(2).

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1220659811496402944?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Милош Раонич напомни за себе си и отстрани Циципас в три сета Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook