Министър, който не допусна Джокович в Австралия: Не трябва руснаци да участват на АО

от в 04:17 на 02.01.2023
Мирела Николова

През миналата година станахме свидетели на прецедент в тениса, след като АТР взе решение да не бъдат присъждани точки на участниците в Откритото първенство на Великобритания в отговор на решението на Британската тенис федерация да лиши от право на участие тенисистите от руски и белоруски произход заради войната в Украйна. Към момента това е единствената надпревара от Големия шлем, предприела толкова радикални мерки, тъй като както на миналогодишния US Open, така и на предстоящото Открито първенство на Австралия организаторите взеха решение да позволят на руснаците и беларусите да се състезават.

Това решение обаче бе остро разкритикувано от бившия спортен министър на Австралия Ричард Колбек, който бе част от правителството, депортирало Новак Джокович от страната през 2022-ра. Според Колбек държавата не трябва да позволява руски и беларуски тенисисти да участват в Аустрелиън Оупън, за да бъде изпратено съобщение до Русия за прекратяване на военните действия. 

"Не смятам, че решението Даниил Медведев да бъде допуснат до участие в Мелбърн, е правилно. Мисля, че не трябва нито един представител на Русия да участва. Спортът е едно от нещата, които могат да изпратят съобщение към някоя страна. Защитавам тази своя позиция от много дълго време. Не може да смекчим действията си по този въпрос. Руснаците продължават да правят възмутително жестоки неща. Поздравявам Уимбълдън за решението, което взеха, и позицията, която заеха", категоричен бе настоящият австралийски сенатор.

Източник: First Sportz

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Министър, който не допусна Джокович в Австралия: Не трябва руснаци да участват на АО Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | даниил медведев | интервю | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook