Миша Зверев: Не съм сигурен, че Джокович някога отново ще бъде №1

от в 15:22 на 04.10.2022
Мирела Николова

Новак Джокович е безспорният лидер в класацията за най-голям брой седмици, прекарани на върха на световната ранглиста, имайки зад гърба си цели 370 седмици като №1. Единствено легендарната Щефи Граф може да се похвали с повече време като водачка в ранглистата със своите 377 седмици. В момента обаче сърбинът не фигурира дори в световния топ 5, заемайки седмата позиция, след като загуби сериозна част от точковия си актив заради това, че не бе допуснат до участие в редица надпревари и факта, че не получи никакви точки от триумфа си на Уимбълдън.

По този начин белградчанинът бе изцяло лишен от възможност да се състезава за лидерската позиция в класацията на АТР. Бившият №25 Миша Зверев наскоро изрази мнение, че 21-кратният шампион от Големия шлем може никога повече да не се завърне на върха на ранглистата, въпреки че е изключително добре подготвен във всеки един аспект. Причината за това според него се крие във ваксинационния статус на сърбина, който е възможно да пропусне още редица турнири поради липсата си на "зелен" сертификат.

"Начинът, по който Новак се държи на корта, и нивото, което демонстрира, показват, че той може да се състезава още три или четири години. Възрастта е просто число, когато правиш всичко правилно, както на корта, така и извън него. Въпреки това обаче не съм сигурен, че той някога отново ще бъде №1. Голямата въпросителна е дали ще играе на Аустрелиън Оупън. Ако отговорът се окаже отрицателен, а по-късно през годината на Уимбълдън отново не се присъждат точки, то Новак ще бъде лишен от 4000 точки", сподели разсъжденията си по-големият брат на Саша Зверев пред Eurosport.

Източник: Eurosport

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Миша Зверев: Не съм сигурен, че Джокович някога отново ще бъде №1 Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | миша зверев | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook