Монфис отстъпи на играч извън топ 250, Бублик продължава уверено напред

от в 16:08 на 23.06.2021
Диана Андреева

Гаел Монфис ще започне участието си на Уимбълдън без нито една победа на тревни кортове от повече от две години. Французинът се бореше до последната точка, ала дори това не му беше достатъчно и той отстъпи на 283-ия в световната ранглиста Макс Пърсел след 4:6 7:5 4:6. В следващия етап от турнира Пурцел ще срещне участващия като щастлив-губещ Андреас Сепи.

Това е ново разочароващо представяне за Монфис, който макар и съвсем скоро да прекрати негативната си серия от 15 месеца без нито една победа, е далеч от познатат си атрактивна за наблюдаване игра. В момента той показва много еднообразен и безидеен тенис, а това е и причината за неубедителните му резултати.

За да достигне до една от най-значимите победи в кариерата си Пърсел бе изправен пред немалко изпитания. Влезналият в основната схема като щастлив-губещ австлалиец бе много близо до успеха още във втория сет, ала напрежението оказа влияние върху представянето му и той пропиля аванс от сет и 5:3. В заключителната част Макс отново не беше достатъчно уверен в себе си и изостана с 0:3, ала отново успя да намери своя ритъм и се поздрави с крайната победа. 

В друга среща от деня Александър Бублик не се поколеба нито за миг и бе безкомпромисен в мача си с Игор Герасимов. Това е втова категорична победа за тенисиста от Казахстан, който вече е на 1/4-финал в Ийстбърн. За да намери място сред последните осем в надпреварата Бублик се нуждаеше от 65 минути, като победата му дойде след 6:2 6:2, а следващият опонент на Бублик ще бъде определен след края на мача между Лоренцо Сонего и Джон Милман.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис отстъпи на играч извън топ 250, Бублик продължава уверено напред Диана Андреева
Теми:  
александър бублик | гаел монфис | тенис турнир в ийстбърн

Коментари





Следвайте ни в Facebook