Мъри: Ако днес беше последният ми мач, то това е прекрасен начин да сложа край (видео)

от в 20:05 на 14.01.2019
Мария Петрова

Анди Мъри остана философски настроен след последния си мач на Откритото първенство на Австралия, а може би и в цялата му кариера. Шотландецът ще прецени в следващата седмица дали да се подложи на операция, която може окончателно да сложи край на изявите му като професионалист, защото няма гаранции за възстановяването му.

Роберто Баутиста Агут драматично надигра бившия №1 на старта след пет сета драма - 6:4, 6:4, 6:7, 6:7, 6:2.

От своя страна Мъри се надява да "сложи край" на домашна сцена на Уимбълдън, но призна, че "няма гаранция", че ще бъде в състояние да го стори на практика.

Мъри, който през май ще навърши 32 години, сподели: "Вероятно ще реша в следващата седмица. Ако се наложи операция, от която няма да мога да се възстановя, то аз няма да играя професионално повече. Целта ми е да не изпитвам болка, вършейки съвсем рутинни дейности. Като това да си обувам маратонките или чорапите.

"Знам, че не съм вече същия играч, който бях. Ако днес беше последният ми мач, то това беше прекрасен начин да приключа. Ще го обмисля. Атмосферата беше изумителна. Буквално дадох всичко от себе си на корта, борих се максимално. Представих се много по-добре отколкото го правех в тренировките. За мен е ОК, ако това е последният ми мач.

"Искаше ми се дъщерите ми да могат да ме видят в игра, но това вероятно няма да се случи. Ето защо ми е малко тъжно и затова. Най-вероятно да се опитвам да се подготвя за Уимбълдън няма да е най-разумното нещо за здравето ми. Не искам да прибързвам и не знам колко време ще ми е нужно, за да се възстановя."

Самият Анди бе похвален лично от Роджър Федерер за демонстрирания характер. "Той е от тези състезатели, които ще дадат всичко от себе си на корта срещу теб, притежава всичко - боен дух, тактическа мисъл, защита, атакуваща игра, сервиси и волета - всичко. Знаещ, че ще даде своя максимум и той определено е сред най-великите бойци, които сме имали в нашия спорт."

На Australian Open Мъри приключва с 48 победи, а в Откритата ера само Роджър Федерер, Новак Джокович, Стефан Едберг и Рафаел Надал имат повече.

Познай мачовете Григор в Мелбърн и спечели награда!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри: Ако днес беше последният ми мач, то това е прекрасен начин да сложа край (видео) Мария Петрова
Теми:  
australian open | australian open новини | анди мъри | тенис | тенис бг | тенис бг анди мъри | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook