Мъри през сълзи: Ще прекратя кариерата си, изпитвам постоянна болка (видео)

от в 08:16 на 11.01.2019
Калоян Пламенов

Анди Мъри шокира цялата тенис общественост с признанието си, че ще прекрати кариерата си през 2019 година и, че Аustralian Open по всяка вероятност ще бъде последният негов турнир в професионалния тенис. Той свика пресконференция на която каза на присъстващите журналисти за своето окончателно решение. Британецът бе изключително емоционален пред микрофоните и определено не му бе никак лесно.

През последните около две години той има сериозни проблеми с хълбока и в крайна сметка изпитва непрекъснати болки, които му пречат да дава най-доброто от себе си. Именно това е в основата на решението му да спре с активния спорт, за да може да си съхрани здравето.

Той обяви, че силно се надява да може да издържи до Уимбълдън и именно там да е последният мач в кариерата му, но не е сигурен, че ще успее да го стори. 

31-годишният Мъри е бивш лидер в световната ранглиста и има на сметката си 45 трофея от ATP, а в това число са и триумфите му на Уимбълдън през 2013 и 2016 година, както и на US Open през 2012 година.

"Изпитвам болки от над 20 месеца, просто не се чувствам изобщо добре. Направих всичко каквото се очаква от мен, за да може болката да отмине, но тя се появява отново и отново. Наистина ми е тъжно и тежко. Иска ми се някак си да играя на Уимбълдън и там да изиграя последния си мач, но не знам дали ще издържа на болката", обяви Мъри.

"Не мога да тренирам нормално, не мога да играя нормално. Болката си е тук. Преди шест месеца бях по-зле, сега съм по-добре. Това обаче ми пречи да се наслаждавам на спорта. През миналия месец споделих пред моя екип, че това не може да продължава така".

"Не съм сигурен, че ще издържа на болката за няколко месеца и има шанс Australian Open да бъде последният турнир в моята кариера. Това, което мога да направя, е да се оперирирам, но за да живея малко по-леко в нормалния живот. Дори когато правя елементарни неща, като например да се обличам, изпитвам болка". 

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Мъри през сълзи: Ще прекратя кариерата си, изпитвам постоянна болка (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
анди мъри | открито първенство на австралия | тенис | тенис бг | тенис бг новини | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook