Мъри: Сега е моментът терапевтичните изключения да станат публични

от в 15:20 на 25.10.2016
Георги Христов

Анди Мъри също се включи в дискусията затова дали е редно топ спортистите да получават право да използват забранени медикаменти с терапевтична цел. Наскоро руските хакери от Fancy Bears разкриха как Рафаел Надал е имал такова разрешение още преди години.

Темата с процедурата за предоставяне на Изключение за терапевтична употреба (Therapeutic Use Exemptions - TUE) стана изключително актуална и след като други топ спортисти се оказа, че са получавали такова право заради различни здравословни проблеми.

Според Мъри подобно нещо не трябва да се толерира. "Виждал съм много подобни неща. Считам, че тези разрешения трябва да станат публични. Не мисля, че всички случаи са неправилни, но като цяло подобно нещо със сигурност е абсурдно. Винаги има някой, който злоупотребява.

"Професионалните атлети трябва да публикуват тези документи веднага щом ги получат," категоричен бе Мъри пред "Телеграф".

"Аз никога не съм използвал TUE в живота ми. Сега е моментът хората да научат кой е имал право на терапевтично изключение," допълва шотландецът.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мъри: Сега е моментът терапевтичните изключения да станат публични Георги Христов
Теми:  
анди мъри | допинг

Коментари





Следвайте ни в Facebook