Мъри: Тийм никога нямаше да спечели US Open, ако Джокович не беше дисквалифициран

от в 09:24 на 26.02.2021
Калоян Соколов

Анди Мъри имаше малшанса да пропусне Откритото първенство на Австралия заради положителна проба за коронавирус, която даде точно преди да отлети за Мелбърн и по този начин осъществи завръщането си на корта не в Големия Шлем, а на Чаланджър надпревара в италианския град Биела, където отсъпи на финала от световния номер 176 Иля Марченко.

Самият бивш водач в ранглистата пък призна, че не е гледал нито минута от първия "мейджър" турнир през сезона, а освен това коментира и част от актуалните теми в света на тениса:

"Не гледах мачовете в Австралия, защото трябваше да бъда там и щеше да бъде непоносимо да седя пред екрана, виждайки какво пропускам. По тази причина и спрях да следвам голяма част от моите колеги в социалните мрежи, тъй като постоянно качваха клипове от подготовката си за Аустрелиън Оупън.

Честно казано очаквах финала при мъжете да е значително по-оспорван, но същевременно знам на какво е способен Новак, когато е на върха на способностите си.  Джокович и другите членове на Голямата тройка са показали във времето как са способни да показват най-добрия си тенис под напрежение, което сякаш не важи в пълна степен за младото поколение. Истината е, че Тийм направи нужното, за да спечели Откритото първенство на САЩ, само че развръзката вероятно щеше да бъде същата като в Мелбърн, ако Новак не беше ударил съдийката в гърлото" - завърши британецът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри: Тийм никога нямаше да спечели US Open, ако Джокович не беше дисквалифициран Калоян Соколов
Теми:  
ани мъри | доминик тийм | интервю | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook