Надал си осигури сблъсък с Кирьос след трисетова победа над Сугита

от в 20:33 на 02.07.2019
В
Рафаел Надал потегли на Уимбълдън с трисетов успех над Юичи Сугита - 6:3 6:1 6:3. Испанецът демонстрира перфектно движение по корта, както и превъзходна игра на тревните кортове, но задачата за него в Лондон тепърва ще става изключително трудна, защото на ,,Матадора” му предстои сблъсък с Ник Кирьос, който по-рано днес надделя над Джордън Томпсън в пет сета.

Мачът започна потресаващо за Рафа, който след поредица от неточности инкасира ранен брейк, а след затвърждаването му Нишиока имаше три поредни брейкбола за двоен пробив и преднина от 3:0. Тогава обаче третият поставен напомни за себе си и след солидна игра успя да измъкне подаването си и най-накрая да се запише в резултата на срещата.

https://twitter.com/MattRacquet/status/1146079856754663424?s=20

Това видимо разстрои Сугита, който взе няколко прибързани решения и набързо предаде пробива си аванс. Рафа набираше все по-голяма скорост, като при 4:3 манакорецът отново се поздрави със спечелен гейм при посрещане, а скоро - и с откриващия сет в двубоя.



Успехът в на пръв поглед загубената първа част освободи напълно Надал, който във втория сет разгърна изцяло блестящия си стил на игра, като вторият в света отбелязваше множество печеливши удари от форхенди по правата или така наречените ,,бананови удари”. Японецът в крайна сметка бе напълно ,,пометен” от фаворита в срещата и бе пробит цели три пъти по време на втория сет.

Третият започна със спечелен сервис гейм на Рафа, който трябваше да отразява беейкбол, преди да поведе в резултата, а при 4:3 испанецът отново проби в продължителен гейм, като след затвърждаването на брейка чистата победа в негова полза бе факт.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал си осигури сблъсък с Кирьос след трисетова победа над Сугита В

Коментари





Следвайте ни в Facebook