Най-популярните тенис двойки извън корта

от в 21:16 на 07.03.2016
Tennis.bg

Любовта може и да не значи нищо на тенис корта, но може и да избуи тъкмо там. Ето и пет такива случая на някои от най-популярните двойки в играта.

5. Григор Димитров и Мария Шарапова

Григор често е сравняван с Роджър Федерер заради сходните им стилове на игра. Във всеки случай извън корта двамата нямат нищо общо, тъй като българинът е далеч по-активен с множеството си връзки с дами, а Федерер през всичките тези години държи единствено и само на своята Мирка, която го дари с четири деца.

Най-популярната връзка на Димитров, разбира се, е с Мария Шарапова. Тя дойде след края на флирта на рускинята с поп изпълнителя Адам Ливайн.

Двамата бяха заедно две години, а според слухове дори са се сгодили и са се готвили за сватба през 2015. През юли обаче Димитров съобщи за раздялата им "по взаимно съгласие", но според други информации Шарапова е била тази, която е прекратила отношенията им.

№4 Джими Конърс и Крис Евърт

Евърт е определяна за една от най-великите състезателки в историята на женския тенис. Тя е бивша №1 с 18 титли от Големия шлем, която между 1974 и 1981 само веднъж не приключва сезона на върха.

В 56 турнира от Големия шлем в кариерата си, тя достига поне полуфиналите в 52. Достига общо 34 финала, което е рекорд не само при жените, но няма и мъж с подобна статистика.

Джими Конърс също е сред топ имената изобщо в играта. Американецът има 160 последователни седмици като лидер в ранглистата, а в топ 10 е бил 16 години! Недостижим рекорд в Откритата ера.

Състезавал се е безпрецедентните 24 години. Държи три впечатляващи рекорда - има 109 АТР титли, играл е общо 1532 мача, от които е спечелил 1254.

Конърс печели Уимбълдън през 1974, а Евърт при дамите. Двамата започват връзка гдве години по-рано, когато тя е на 17, а той на 19 години. Сгодяват се, а като шампиони дори танцуват на заключителното парти след надпреварата на песента “The One that I Marry”.

Техният романс обаче не продължава дълго и развалят годежа си до края на същата година. Впоследствие Евърт се омъжва и развежда още два пъти - бившия британски №1 Джон Лойд и австралийския голфър Грег Норман. Сега пък ръководи собствена тенис академия във Флорида.

3. Ким Клайстерс и Лейтън Хюит

Връзката им далеч не е дълга. Тя обаче ще се запомни с това, че в този момент и двамата са №1 в световната ранглиста.

Те се срещат на парти за рождения ден на друг бивш №1 - сънародникът на Лейтън Пат Рафтър.

Ким и Лейтън дори се сгодяват, но след това отменят сватбата.

2. Щефи Граф и Андре Агаси

Това е може би най-успешната двойка в историята на спорта. Щефи Граф е №1 в Откритата ера на тениса при дамите със своите 22 титли от Големия шлем на сингъл.

През 1999-а Щефи печели титлата от "Ролан Гарос" като по пътя си бие №2,№3 Линдзи Дейвънпорт и Моника Селеш, а след това Мартина Хингис и действащата шампионка Аранча-Санчес Викарио.

Агаси пък отстранява същата година действащия носител на титлата Карлос Моя, а в спора за трофея се справя с украинеца Андрий Медведев.

Историята става още по-любопитна, след като Агаси и Граф танцуват заедно на бала на шампионите и американецът признава впоследствие, че още тогава много си е падал по нея. По-късно Андре се жени за популярната актриса Брук Шийлдс, а Граф за автомобилния състезател Михаел Бартелс.

Впоследствие Агаси моли бившия треньор на Граф Хайнц Гюнтард да му помогне да си уреди среща с нея. Германецът му казва къде планира да тренира Щефи и така дава поле за развитие на един от най-популярните романси в тениса.

Двойката се венчае през 2001 и към днешна дата се радват на две деца в дома си в Лас Вегас.

1. Роджър Федерер и Мирка Вавринец

На фона на легендарния Роджър често бива забравян факта, че и неговата съпруга Мирка е бивша тенис състезателка. Тя дори играе за Швейцария на Летните Олимпийски игри в Сидни.

Родената в Словакия Мирослава е достигала до максимум №76 в световната ранглиста.

Всъщност двамата се запознават за първи път при откриването на тенис музей в швейцарското градче Биел. Впоследствие се виждат на Олимпиадата в Сидни и Федерер прави първата крачка. Двамата заживяват заедно, а тя се отказва от тениса заради контузия в крака. Сега г-жа Федерер се грижи за публичния образ на своя съпруг.

Сватбата им е през 2009-а, а до момента вече се радват на две двойки близнаци - Майла, Шарлийн, Лео и Лени.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-популярните тенис двойки извън корта Tennis.bg
Теми:  
андре агаси | григор димитров | джими конърс | звездни двойки | ким клайстерс | крис евърт | лейтън хюит | мария шарапова | мирослава вавринец | роджър федерер | тенис | щефи граф

Коментари





Следвайте ни в Facebook