Неочаквани разкрития: Тенисистки са се уговорили да скрият, че са заразени на РГ

от в 13:06 на 29.06.2022
Мирела Николова

През последните дни двама бивши финалисти от Уимбълдън Марин Чилич и Матео Беретини обявиха, че по свое желание са си направили тестове за COVID-19, резултатът от които е бил положителен, и ще пропуснат тазгодишното издание на надпреварата, тъй като не искат да излагат на риск здравето на колегите си. Оказва се обаче, че не такъв е бил начинът на мислене на някои от участничките в тазгодишния Ролан Гарос, които са имали симптоми на коронавирус и почти сигурно са били заразени - това разкри наскоро първата ракета на Франция Ализе Корне за реномираното издание L'Equipe.

"На Ролан Гарос имаше епидемия от COVID-19, но никой не говореше за това. В съблекалните всички знаехме за това, но нищо не казахме. Може при всички ни да е било просто грип, но работата е там, че имахме трите симптома на коронавирус, но въпреки това играехме и всичко беше наред. Мисля, че имаше няколко случая на заразени с COVID, но бяхме сключили споразумение помежду си да мълчим.

Никоя не искаше да се тества сама, защото знаеше, че ще си навлече проблеми. Впоследствие видях няколко момичета да носят маски вероятно защото знаеха, че са преносители на заразата и не искаха да я разпространяват", допълва още французойката.

Източник: Tennis World USA

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неочаквани разкрития: Тенисистки са се уговорили да скрият, че са заразени на РГ Мирела Николова
Теми:  
wta | ализе корне | интервю | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook