Няма втори български успех: Олимпийската шампионка не остави шансове на Томова в Мелбърн

от в 11:47 на 17.01.2023
Мирела Николова

По-рано през днешния ден Григор Димитров откри победоносно българското участие в основната схема на Аустрелиън Оупън, но за съжаление, първата ни ракета при дамите Виктория Томова не успя да го последва и се сбогува с надпреварата още след първия си двубой. Нашето момиче нямаше никакъв късмет при тегленето на жребия, който я противопостави на световната №10 Белинда Бенчич, която спечели подгряващата WTA 500 надпревара в Аделаида и е една от фаворитките за триумф в Мелбърн. Швейцарката  доказа класата си и не остави шансове на сънародничката ни, надделявайки с безкомпромисното 6:1 6:2, като по този начин си гарантира участие във втория кръг на турнира, където я очаква сблъсък с победителката от срещата между Клеър Лиу и Мадисън Бренгъл.

Срещата стартира с няколко великолепни бекхенда на българката, но съвсем скоро устремът ѝ бе спрян, тъй като последва серия от първокласни ретури на олимпийската шампионка, която рано успя да наложи своята воля и да осъществи пробив още в първия възможен момент. Най-добрата ни тенисистка нееднократно впечатли с неотразими отигравания по правата от обратния си удар, но това далеч не бе достатъчно срещу абсолютно безпогрешната швейцарка. Веднъж поела контрола върху събитията, швейцарката не направи нито крачка назад и в следващите минути спечели още на два пъти противниковото подаване, за да прибави скоропостижно дебютната част към своя актив.

Тенис рециталът от страна на Бенчич продължи и във втория сет, където родната ни представителка продължаваше да среща затруднения с мощните удари на съперничката си и високото темпо на игра, налагано от световната №10. Уинърите от ракетата на олимпийската шампионка валяха един след друг, докато неточностите ѝ бяха сведени до минимум, като благодарение именно на това швейцарската представителка поведе с пробив и 4:1, а оттам насетне напълно лиши Томова от възможности за връщане в мача.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма втори български успех: Олимпийската шампионка не остави шансове на Томова в Мелбърн Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2023 | бгтенис | белинда бенчич | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook