Никога не отписвайте Федерер

от в 06:19 на 28.01.2020
Павел Димитров

Роджър Федерер постигна впечатляващ обрат срещу Тенис Сандгрен на четвъртфиналите на Australian Open. Маестрото победи американеца с 6:3, 2:6, 2:6, 7:6 (8), 6:3, губейки с 1-2 сета, и спасявайки 7 мачбола на опонента си.   

Първият сет протече в не много високо темпо, а един пробив в шестия гейм беше достатъчен на Федерер, за да поведе с 1-0.

Втората част започна коренно различно от първата. Тенис поведе с 3-0 с ранен пробив, след което при 5:2 и сервис на Федерер отново взе подаването на Маестрото и изравни резултата.

Третият сет отново започна лошо за швейцареца. Той допусна пробив още в първото си подаване, а при 0:3 поиска медицински таймаут. След него обаче играта му не се промени кой знае колко и той продължи да изпитва сериозни колебания, особено във важните моменти. Американецът не показа никаква милост и се възползва по перфектен начин от създалата се ситуация. Той задържаше подаването си, а при 5:2 и сервис на Федерер се стигна до нов брейк. Така и третият сет отиде в полза на Сандгрен. 

Четвъртият сет продължи в монотонното темпо на предните три, като определено Сандгрен вадеше повече аргументи за продължаване към полуфиналите. Федерер не се движеше добре по корта, имаше трудности при сервирането и като цяло у зрителите оставаше усещане, че швейцарецът не е в най-доброто си физическо състояние. Въпреки това той не допусна пробив. Тенис също задържаше подаването си и се стигна до тайбрейк.

В него срещу американеца сякаш имаше друг играч, напълно различен от този, срещу когото спореше досега. Роджър увеличи значително интензитета в играта, започна да се движи много по-леко по корта и въпреки че цели седем пъти бе изправен пред мачбол за Тенис, обърна развоя на тайбрейка в своя полза - 10:8.

Последният сет се разви изцяло под диктовката на Федерер. Нивото му на игра се покачи значително, записа брейк в шестия гейм, който му беше достатъчен да приключи мача в своя полза. 

Тенис Сандгрен завърши срещата с впечатляващите 27 аса, 65% вкаран първи сервис, 11/13 спасени точки за пробив, но и 0/7 при точки за спечелване на мача.

От другата страна Федерер завърши с 5 аса на сметката си, 66% първи сервис и 10/14 спасени точки за пробив. Маестрото показа изключителната си класа, реализирайки още първия си мачбол в двубоя.  

На полуфиналите Роджър чака победителя от двубоя между Милош Раонич и Новак Джокович, които ще играят малко по-късно днес, а мачът им може да бъде проследен по Евроспорт 1 в българския ефир.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Никога не отписвайте Федерер Павел Димитров
Теми:  
australian open | роджър федерер | тенис сандгрен

Коментари





Следвайте ни в Facebook