Никола Мектич и Мате Павич завоюваха златните медали на двойки в Токио!

от в 15:07 на 30.07.2021
Владислав Риждов

Никола Мектич и Мате Павич продължават да демонстрират невероятната форма, в която се намират от началото на сезона. В изцяло хърватския финал, те надделяха над Марин Чилич и Иван Додиг с резултат 6:4 3:6 10:6 и триумфираха със златото при двойките.

Двубоят започна отлично за водачите в схемата, които се добраха до брейк още в първия гейм на срещата. Последва труден гейм за хърватите, но те съумяха да го спечелят и затвърдиха предимството си. От другата страна на корта, Додиг и Чилич не показаха тениса, който ги доведе до финалния мач, като в отиграванията им личаха колебливостта и напрежението, но въпреки това те успяваха да се задържат в битката за сета. Мектич и Павич пък останаха солидни до самия край, показвайки чудесно представяне на сервис и първокласни отигравания на мрежата. Шампионите от Уимбълдън не се нуждаеха от повече пробиви и след 46 минути на корта, се доближиха на крачка от златото.

Във втората част Чилич и Додиг значително подобриха нивото си на представяне. След равностойни първи пет гейма, опитните хървати успяха да материализират още първата точка за пробив, до която достигнаха в хода мача, а впоследствие бяха безгрешни при сервис на Чилич, за да затвърдят аванса си. До края Чилич и Додиг защитиха преднината си в резултата и направиха така, че срещата да се реши след изиграване на шампионски тайбрек.

Той обаче стартира по чудесен начин с гръмкото 6:0 за фаворитите в срещата. Все пак Чилич и Додиг не се предадоха толкова лесно и оказаха съпротива на сънародниците си, редуцирайки изоставането си на само две точки, но водачите в ранглистата при тандемите запазиха концентрация и се поздравиха със златния медал от Игрите.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Никола Мектич и Мате Павич завоюваха златните медали на двойки в Токио! Владислав Риждов
Теми:  
Двойки | иван додиг | марин чилич | мате павич | никола мектич | олимпийски игри | токио | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook