Николас Кийфер разкритикува начина, по който политиците се отнасят със спорта

от в 18:00 на 25.04.2020
Диана Андреева

Бившият световен номер 4 Николас Кийфер разкритикува начина, по който политиците се отнасят към спорта по време на настоящата пандемия от COVID-19, поради която отмениха всички тенис надпревари до 13 юли.


Кийфер


42-годишният Кийфер заяви, че политиците са по-заинтересовани от възобновяването на футбола в сравнение с другите спортове като тениса, които са по-безопасни от гледна точка на социалното дистанциране. В интервю за германските медии Кийфер каза:


Тенисът в частност би бил почти безрисков да се играе, нужно е вземaнето нa няколко основни мерки." Германецът заяви, че не вярва Турът да възобнови дейноcт тази година, поради глобалната здравна криза.



„Това е междунaродно турне. За целта ограниченията за пътуване трябва да бъдат премахнати в световен мащаб. Феновете също идват от цял ​​свят. Няма как да работи."


Кийфер също помага по свой начин по време на настоящата криза - неговата компания за облекла произвежда маски, които биха могли да бъдат използвани от публиката.



Той достигна до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия през 2006 г. и спечели сребърен медал на двойки при мъжете, заедно с Райнер Шутлер на Летните олимпийски игри в Атина.  42-годишният Николас има 6 титли на сингъл и 3 на двойки по време на своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Николас Кийфер разкритикува начина, по който политиците се отнасят със спорта Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook