Нори: Не е справедливо Джокович да участва на Финалите на АТР

от в 11:32 на 02.11.2022
Мирела Николова

Новак Джокович пропусна редица големи турнири в хода на настоящия сезон заради отказа си да се ваксинира, поради което в момента се намира на 10-а позиция в годишната ранглиста и така остава извън най-добрите осем по точков актив, които се класират за Финалния Мастърс в Торино. Въпреки това обаче сърбинът вече си гарантира място на заключителния турнир в Италия със спечелването на трофея на Уимбълдън, тъй като според правилника на АТР тенисист, който е носител на титла от Големия шлем в съответната година, автоматично получава правото да се състезава, като единственото условие е въпросният играч да е между №8 и №20 в класацията за сезона.

Според световния №13 Камерън Нори обаче това не е честно, имайки предвид, че на тазгодишния Уимбълдън не бяха присъждани точки на участниците. Британецът е на мнение, че това правило не трябва да бъде валидно, тъй като по този начин останалите добре представили се състезатели в Лондон биват ощетени.

"Новак се класира на Финалите, което звучи малко странно. Не знам дали това е било правилото и преди, но подобно нещо не е справедливо, особено спрямо Ник Кирьос. Той достигна до финала, но не получи нищо. Наясно съм, че така или иначе нямаше да събера достатъчно точки, за да получа място на Финалите, но смятам, че все пак щях да имам добри шансове", коментира британецът.

Впоследствие от АТР излязоха с изявление, в което обясниха ситуацията: "Премахването на точките на тазгодишния Уимбълдън бе направено в интерес на справедливостта за всички играчи, като не бяха направени допълнителни промени в правилата, касаещи статута на надпреварата. По този начин всеки тенисист, който се състезава на Уимбълдън или останалите три турнира от Големия шлем, имаше възможност да се класира за Финалите в Торино по правилото за класиране посредством спечелването на "мейджър" трофей".

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нори: Не е справедливо Джокович да участва на Финалите на АТР Мирела Николова
Теми:  
atp | atp finals | интервю | камерън нори | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook