Нов рекорд в ATP Тура: Иснър и Опелка изиграха най-дългия тайбрек в Откритата ера

от в 06:29 на 13.02.2022
Калоян Соколов

Джон Иснър и Райли Опелка са несъмнено играчите разполагащи с най-мощен начален удар в съвременния тенис и обикновено не очакваме да станем свидетели на много пробиви, когато те двамата са на корта. Днес пък те трябваше за пети път през кариерата си да се изправят един срещу друг, като Опелка запази почти перфектния си баланс срещу по-опитния си съперник и го надигра със 7:6(7) 7:6(22), за да се класира на финала в ATP 250 надпреварата в Далас. Любопитна подробност е, че досега американците са достигали до тайбрек във всеки един от последните 12 сета помежду си, а днес не видяхме нито една точка за пробив и едва едно достигане до равенство в хода на геймовете.

Асовете изобилстваха в откриващия сет, като станахме свидетели на цели 26 директни точки от начален удар и логично се стигна до дълъг гейм, където световният номер 23 отрази сетбол и затвори частта с първокласен минаващ удар от бекхенд. Кулминацита на срещата дойде през втория сет, който също скоропостижно влезе в тайбрек.

Там учудващо станахме свидетели на цели 4 мини пробива в самото начало, но изведнъж доминацията на сервиращите взе превес над всичко останало. Състезателите намираха начин как постоянно да удържат подаванията си в решителнит моменти, ала сякаш Иснър показваше по-голяма активност и често можехме да го видим в безкомпромисни акции към мрежата.

Опелка обаче продължаваше да се бори и отрази няколко възможности на бившия номер 8, чиито изяви заслужаваха да го доведат до чиста победа. В крайна сметка борбата продължи в рамките на цели 46 точки, но накрая  втората ракета на САЩ впечатли с по-голямата си свежест и заслужено надделя в най-дългия тайбрек от създаването на ATP Тура.

Така 211-сантиметровият играч си осигури място във финала, където ще срещне още един американец, а именно талантливия младок Дженсън Бруксби, когото самият Опелка определя за най-перпективен от новото поколение тенисисти на страната.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов рекорд в ATP Тура: Иснър и Опелка изиграха най-дългия тайбрек в Откритата ера Калоян Соколов
Теми:  
atp | далас | джон иснър | Обзори | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook