Нова по-добра настилка на австралийските турнири

от в 12:12 на 29.07.2019
В
Турнирите в Австралия, включително и Australian Open, ще бъдат с нова настилка. Това се дължи на промяната на доставчика, който осигурява твърдата повърхонст на турнирите на целия континент. От догодина тази длъжност ще се изпълнява от GreenSet Worldwide, a самият изпълнителен директор на ,,Тенис Австралия" заяви какво голямо удоволствие и привилегия ще бъде новото им партньорство.

Компанията е на близо 50 години и отдавна е в бизнеса с настилките. Те са осигурявали кортове за събития като финалите на ATP в Лондон, Олимпийските игри в Рио, Мастърса в Париж и Финалите на Дейвис Къп в Мадрид.

Организаторите на надпреварата заявиха пък, че новата настилка ще бъде с почти същите параметри и минимални подобрения и инсталации, проектирани да постигнат по-добро качество на твърдата повърхност.

Изпълнителният директор заяви, и че знае и колко е важно за играчите на всички турнири в Австралия да играят на сходна настилка и затова ще се направи всичко възможно това да стане факт. Поради тази причина и надпреварите на континента ще се играят на тази настилка, като в това число влизат ATP Cup в Бризбейн, надпреварите в Пърт, Сидни, и, разбира се, Australian Open.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова по-добра настилка на австралийските турнири В

Коментари





Следвайте ни в Facebook