Нулите продължават да валят: Швьонтек разгроми финалистката от Абу Даби

от в 14:46 на 22.02.2023
Мартин Петков

Ига Швьонтек стартира сезона си по далеч от мечтания начин, след като допусна поражение още в осминафиналната фаза на Откритото първенство на Австралия, но впоследствие полякинята избра да си вземе близо едномесечна почивка от Тура, в който се завърна през миналата седмица и триумфира с титлата в Доха, губейки едва общо пет гейма. Изключителното представяне на полякинята продължи и на WTA 1000 надпреварата в Дубай, където тя потегли с успех 6:1 6:1 над Лейла Фернандес, а днес нямаше никакви затруднения срещу финалистката от Абу Даби - Людмила Самсонова, и пречупи съпротивата ѝ за малко над час на корта - 6:1 6:0. По този начин световната номер едно, която защитава цели 1000 точки в турнира, се класира за четвъртфиналите и ще срещне намиращата се в подем Каролина Плишкова.

На старта на двубоя, наглед обратно на очакванията, рускинята беше тенисистката, която водеше разиграванията и дори в немалко случаи определяше темпото на игра, ала при първата ѝ по-сериозна неточност Швьонтек намери пролука и мигновено се възползва от възможността си, за да поведе с пробив аванс. В този момент световната номер 13 започна все повече да отстъпва пред топ поставената в размените от дъното на корта, при което 3-кратната шампионка от Шлема разгърна пълния потенциал на богатия си тенис репертоар и дублира предимството си, за да запише откриващия сет на сметката си.

Началото на втората част до голяма степен се превърна в преломният момент на сблъсъка, след като Самсонова поведе с 40:0 в дебютното си подаване, но за пореден път полякинята дори при такъв резултат не се отказа и с поредица от пет точки реализира пробив. Оттам насетне бяхме отведени до следващия гейм на по-нискоранкираната тенисистка, който беше с маратонска продължителност от над 10 минути, като сервиращата в крайна сметка капитулира пред класата на първата ракета на планетата и втори брейк беше причислен към актива на фаворитката. В този момент надеждата на рускинята да вземе нещо от мача на практика угасна, при което Швьонтек в типичния си стил не се посвени и "върза геврек" на световната номер 13, узаконявайки победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нулите продължават да валят: Швьонтек разгроми финалистката от Абу Даби Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | дубай | ига швьонтек | людмила самсонова

Коментари





Следвайте ни в Facebook