Обмисля се възможност играчите от карантинираните самолети също да тренират

от в 18:27 на 17.01.2021
Диана Андреева

Три полета след кацането си в Мелбърн са поставени под пълна карантина, заради заразен с COVID-19 пътник, но тази ситуация не се харесва на тенисистите, тъй като те са изцяло отраничени да излизат и не могат да се подготвят за предстоящите турнири.

Заради това в момента Тенис Австралия обмислят начин, в който дори и контактните тенисисти да имат право да се подготвят:

"Планира се да се създаде балон вътре в балона, в който контактни на болни лица играчи, дали отрицателни резултати на тест за COVID-19, да могат да тренират. Организаторите обещаха да разгледат тази опция, но няма да е толкова лесно да я приложат и ще се нуждаят от известно време.

Те трябва да обсъдят ситуацията в понеделник, за да видят по какъв начин могат да помогнат. Разбира се, по-добре е да се подготвяш заедно с целия си екип, но все пак трябва да се спазват изискванията. 

Току-що приключихме предсезонната си подготовка, така че двуседмичната пауза определено няма да ни бъде от никаква полза “, сподели квалификантът Фредерик Силва Ракец, пътувал със самолета от Доха, който по-рано бе поставен под пълна карантина.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обмисля се възможност играчите от карантинираните самолети също да тренират Диана Андреева
Теми:  
Австралия | мелбърн

Коментари





Следвайте ни в Facebook