Обратно сред елита: Квитова се класира за най-големия си полуфинал от 2 години насам!

от в 23:07 на 19.08.2022
Калоян Соколов

Петра Квитова е една от активните състезателки с най-успешна кариера и е цяло чудо, че чехкинята никога не е била номер едно в света, имайки предвид нейните два трофея от Уимбълдън и спечелването на финалите на WTA. Ветеранката обаче е далеч от най-добрите си времена и не беше играла на значим полуфинал от този на Ролан Гарос през 2020-та, като мястото ѝ в топ 30 беше силно застрашено. Всичко това вече е зад гърба на 32-годишната тенисистка, защото тя демонстрира вдъхновяваща игра на надпреварата в Синсинати.

Квитова спаси мачбол в откриващия кръг на състезанието, след което надви финалистката от Уимбълдън Онс Жабер, а пък днес се справи със съпротивата на квалификантката Айла Томлянович и заслужи третото си класиране за финалната четворка на този турнир. Левичарката имаше пълно надмощие над своята съперничка, която видимо беше уморена от множеството си мачове през последните дни и фаворитката се наложи с 6:2 6:3, за да си осигури пряк двубой за място във финала с местната представителка Мадисън Кийс.

Бившата номер две нямаше намерение да хаби твърде много сили и се опитваше да държи точките кратки, разчитайки на отлично насочения си сервис и вездесъщ форхенд. Томлянович пък видимо не се придвижваше на максимални обороти и двата изиграни мача повече тежаха сериозно на австралийката, която допусна два бързи брейка и скоро първата част отиде в актива на по-висококласираната състезателка.

Вторият сет започна позитивно за световната номер 63 и тя стигна до преднина от ранен пробив, ала впоследствие пропусна златна възможност да го затвърди и Квитова веднага възстанови паритета в резултата. Оттам насетне фаворитката даде само един гейм на своята съперничка и си заслужи крайната победа в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно сред елита: Квитова се класира за най-големия си полуфинал от 2 години насам! Калоян Соколов
Теми:  
wta | айла томлянович | Обзори | петра квитова | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook