Очаква ни шоу: Циципас записа нов силен мач върху тревата и оформи сблъсък с Кирьос

от в 17:31 на 30.06.2022
Владислав Риждов

Можем да кажем, че до съвсем скоро Стефанос Циципас не се славеше с играта си на трева и гъркът така и не бе достигал до финал на тази настилка през своята кариера. Това обаче се промени през изминалата седмица, когато световният номер 5 триумфира на турнира в Майорка, а серията му се пренесе и на Уимбълдън, където той откри участието си с убедителен успех. Днес пък четвъртият в схемата предложи нова силна продукция и записа нов рутинен успех, надигравайки австралиеца Джордан Томпсън с 6:2 6:3

Очаквано срещата започна с доминация на фаворита и Циципас бе този, който диктуваше темпото на корта. Двамата спечелиха откриващите си подавания, ала след това дойде ред на поставения под номер 4 да демонстрира отличната си игра при посрещане, и така се откъсна напред с 3:1. От този момент насетне Циципас не намали оборотите нито за миг, а по-добрата му игра логично бе възнаградена с нов пробив в край, който сложи точка на частта.

Изненадващо започна вторият сет, тъй като Томпсън, който през годините е постигал добри резултати върху тревата, взе превес над гърка и за няколко минути бе по-добрият състезател на корта - 3:1. Циципас обаче бързо се отърси от спада, който регистрира, и моментално възстанови равенството, преди да увеличи серията си от поредни геймове на пет, с което удвои водачеството си в отделните части.

Силите се изравниха в следващия сет, което се дължеше на подобрението в представянето на световния номер 76. Томпсън заигра с повече самочувствие и не позволи на съперника си да се откъсне в резултата. Частта преминаваше с изразена доминация на сервиращите и по всичко изглеждаше, че най-закономерната развръзка би била тайбрек. До него обаче така и не се стигна, след като петият в света демонстрира прецизност в последния възможен момент, достигайки до късен пробив, който го изпрати напред към третия кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Очаква ни шоу: Циципас записа нов силен мач върху тревата и оформи сблъсък с Кирьос Владислав Риждов
Теми:  
джордън томпсън | обзор | стефанос циципас | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook