"Огромно неуважение, не го заслужавам": Фонини отстранен от отбора на Италия без обяснение

от в 11:39 на 08.09.2023
Мирела Николова

Фабио Фонини бе сред най-ярките фигури на италианския мъжки тенис през последните десетилетия и въпреки че през настоящия сезон резултатите на италианеца са далеч под неговите стандарти, то той бе включен в отбора на Италия за двубоите за Купа "Дейвис", които ще се състоят в Болоня между 12 и 17 септември. Оказва се обаче, че в последния момент на бившия №7 е било съобщено, че е бил изключен от състава, като дори не му е дадена причина за взетото решение.

Това стана ясно от емоционална публикация на Фонини в социалните мрежи, в която италианецът сподели колко важно е било за него да бъде част от националния отбор в хода на цялата му кариера и колко силно огорчение изпитва в настоящия момент.

"Изминаха много години, откакто за пръв път облякох синята фланелка в Монтекатини през 2008 г. Да защитавам синия цвят и да представлявам страната си по света, винаги е било приоритет за мен, сбъдната мечта. Синьото, топлината от страна на публиката, състезанието в препълнени арени пред очите на нашите фенове, които пътуват заедно с нас, за да ни подкрепят дори на немислими места като гост, винаги са ме насърчавали да давам 110% от себе си. И въпреки че гостуванията бяха трудни, а сезонът беше много дълъг, никога не съм имал съмнения дали да се състезавам за Купа "Дейвис", защото да играя за Италия, е най-възнаграждаващото нещо на света за мен.

Сега обаче, в навечерието на тазгодишните двубои за Купа "Дейвис", се оказва, че съм оставен извън отбора. Прочетох в някаква медия, че това решение е взето от мен и че съм поискал да направя крачка назад, да си почина и да си поема въздух. Абсолютно невярно! Беше трудна и изтощителна година, но независимо от това реших специално да участвам на Чаланджъра в Генуа, за да пристигна готов и презареден за мачовете в Болоня. Тук знаех, че ще почувствам топлината и обичта, които са необходими, за да покажа най-доброто си ниво в Болоня впоследствие.

Съобщих желанието си да бъда част от групата, която ще пътува за Болоня, като междувременно капитанът ме помоли да играя на двойки заедно с другите ми съотборници от националния отбор, както и направих. Преди няколко седмици ми бе потвърдено, че съм включен в състава, и това ме направи изключително щастлив и горд. 

В понеделник обаче, докато бях в Генуа, получих ново обаждане от капитана: изведнъж вече се оказа, че не се вписвам в плановете, като дори не ми беше дадено обяснение защо. Безкрайно неуважително към моята кариера и приноса ми към италианския тенис, тъй като до последно бивах уверяван, че ще бъда част от отбора и ще бъда пуснат на корта. Съжалявам, че нямаше пълна прозрачност. Моята история не го заслужава", написа Фонини в социалните мрежи.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Fabio Fognini (@fabiofogna)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Огромно неуважение, не го заслужавам": Фонини отстранен от отбора на Италия без обяснение Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | купа дейвис | купа дейвис финали | любопитно | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook