Още една българка на Уимбълдън: 18-годишната Глушкова ще дебютира в турнира (жребий)

от в 12:02 на 01.07.2022
Владислав Риждов

Вече почти една седмица имаме възможността да наблюдаваме интригуващи двубои от третия се годината "мейджър" турнир, а именно Уимбълдън. В Лондон имахме възможността да проследим участието на четирима наши сънародници в лицето на Изабелла Шиникова, Димитър Кузманов, Виктория Томова и Григор Димитров. Първите двама се включиха в пресявките на надпреварата, като Белла допусна поражение във втория квалификационен кръг, а Мико остана на крачка от това да запише дебютно участие в основната схема на събитие от подобен ранг.

За съжаление на българските фенове, Григор Димитров също се сбогува рано с един от любимите си турнири. Гришо получи травма по време на откриващия си мач срещу Стив Джонсън, която не му позволи да доиграе срещата. Все пак имахме поводи и за радост, след като Виктория Томова надигра бивша номер 20 на старта, преминавайки за втори път в кариерата си отвъд първи кръг, където се бори достойно срещу петата ракета на света Мария Сакари.

С това обаче българското участие в британската столица съвсем не свършва, след като в игра ще видим и една от най-талантливите ни млади състезателки - Денислава Глушкова. От няколко дена Дени се подготвя в All England Club заедно със своята треньорка Биляна Павлова, а днес стана известна първата ѝ съперничка в турнира при девойките. Нашето момиче ще се изправи в дебютния си мач срещу поставената под номер 8 в схемата американка Кавия Лопес, като все още не е ясно дали двубоят ще се изиграе утре или в неделя. Припомняме, че Глушкова вече дебютира на Аистрелиън Оупън и Ролан Гарос, а сега ѝ предстои за първи път да стъпи върху "свещената трева".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още една българка на Уимбълдън: 18-годишната Глушкова ще дебютира в турнира (жребий) Владислав Риждов
Теми:  
девойки | денислава глушкова | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook