Отново на победния път: Рибакина срази 1/4-финалистка от Уимбълдън и оформи зрелище с Гоф

от в 20:32 на 21.02.2023
Калоян Соколов

Елена Рибакина ясно показа, че не е просто чудо за един ден в световния тенис и остана съвсем близо до титлата на Аустрелиън Оупън, отстъпвайки в драматична финална схватка на Арина Сабаленка. Казахстанската представителка продължава да задава нови стандарти по отношение на сервирането в WTA Тура, но дори 19 аса не ѝ бяха достатъчни, за да надиграе Беатриз Хадад Мая в четвъртфиналите на надпреварата в Абу Даби, която се проведе в началото на месеца.

Впоследствие Рибакина предпочете да разреди графика си, пропускайки състезанието в Доха и изглежда това е било правилното решение, защото днес отново я видяхме във върхова форма на WTA 500 турнира в Дубай. Световната номер 10 изигра почти безупречен мач, като по този начин сломи съпротивата на Мари Бузкова с крайното 7:5 6:2 и намери място в осминафиналите, където ще премери сили с петата поставена Кори Гоф, а тийнейджърката може да се похвали с победа в единствения си сблъсък с шампионката от миналогодишното издание на Уимбълдън.

Началото беше вихрено за деветата поставена, която веднага излезе с пробив напред и можеше да разчита на множество лесни точки от линията за начален удар, за да затвъри безпроблемно аванса си. Изведнъж етническата рускиня влезе в серия от непредизвикани грешки, докато Бузкова играеше много стабилно през цялото време и веднага се възползва от колебанията на съперничката си, обръщайки нещата до 5:4 в своя полза. Световната номер 26 даже се приближи на две точки от спечелването на сета, само че остана твърде пасивна в решителните мигове и не взе нито повече гейм до края на откриващата част.

Вторият сет имаше сходно начало, но този път Рибакина беше твърдо решена да не пропилява аванса си и действаше значително по-разумно. 23-годишната тенисистка изграждаше внимателно атаките си и не даваше никакви шансове за противодействие на 1/4-финалистката от "свещената трева", чиито съпротивтелни сили бяха на изчерпване и фаворитката сложи точка на спора в двубоя, след като реализира още един брейк в подаването на чехкинята.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново на победния път: Рибакина срази 1/4-финалистка от Уимбълдън и оформи зрелище с Гоф Калоян Соколов
Теми:  
wta | дубай | елена рибакина | мари бузкова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook