Пея обърна Раонич от 0:2, за да се класира на първия си четвъртфинал на Голям Шлем

от в 01:44 на 09.07.2019
В
Гидо Пея сътвори страхотен обрат и отстрани поредния тревен специалист на Уимбълдън! Днес аржентинецът изоставаше с 0:2 сета от Милош Раонич, но за сетен път в кариерата си Гидо показа характер и след като през изминалата година обърна Чилич от 0:2 във втори кръг, днес на много по-важен етап от надпреварата той стори същото и с високия канадец след крайното 3:6 4:6 6:3 7:6(3) 8:6, за да се класира за първия си четвъртфинал на турнирите от Големия Шлем! В него Пея ще срещне Роберто Баутиста Агут.

В първите два сета определено Раонич бе по-добрият тенисист на корта. Докато канадецът едва губеше точка на начален удар, опонентът му срещаше огромни проблеми със задържането на сервис геймовете си, като Гидо все пак не допускаше инкасиране на брейк в по-голямата част от подаванията си, но на канадеца му бяха достатъчни два пробива на сметката му, за да се доближи на сет от победата.

Както сервисът на Раонич бе непоклатим през първите две части, изведнъж в третата двукратният полуфиналист в Лондон започна да изпитва трудности от начален удар, като Пея веднага сграбчи възможността, за да поведе с ранен пробив. Взетият гейм на ретур мотивира още повече аржентинеца, който до края на сета бе изключително солиден на сервис.



В четвъртия сет при 4:3 обаче Раонич реализира пробив, който можеше да се окаже и решаващ, но в този момент първият начален удар на канадеца не намираше полето и той набързо изостана с 0:40, а от третия си опит Пея върна брейка. В крайна сметка се стигна до тайбрек, където Гидо поведе с 5:1 точки при смяната на полетата, а след още две на сметката си 26-тият в света форсира пети решителен сет.

За началото на петия сет Пея отрази две поредни възможности за ранен брейк, като оттогава тенисистите печелеха сервис геймовете си безметежно. Това бе до 5:4 за аржентинеца, когато Раонич трябваше да отразява мачбол, но все пак канадецът се справи със задачата. Въпреки това сервирайки за 6:6 Милош отново трябваше да спасява мачболи, този път два поредни, но отново пробив нямаше. В крайна сметка при 7:6 в полза на Пея Раонич имаше два поредни геймбола, но ситуацията се обърка за него и той отново трябваше да спасява мачбол, като от третия път ,,стомната се счупи” и най-накрая Гидо Пея завърши този знаменит обрат!

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1148311004939476993?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пея обърна Раонич от 0:2, за да се класира на първия си четвъртфинал на Голям Шлем В

Коментари





Следвайте ни в Facebook