Пиронкова: Оценявам представянето си като едно от най-добрите си в кариерата

от в 15:26 на 11.09.2020
Димитър Беловски

Цветана Пиронкова се завърна в България след шеметното си представяне на US Open. Пловдивчанката още при пристигането си в София даде интервю пред българските журналисти. Цвети определено бе една от големите изненади на US Open, защото тя се завърна след тригодишна отсъствие от кортовете, а достигна чак до четвъртфиналите на турнира.

„Не бих могла да степенувам представянето си като най-добро. Аз самата го оценявам като едно от най-добрите си в кариерата и абсолютно е добре дошло за мен“, каза Пиронкова.

Относно решението си за завръщането си обратно в големия спорт Цвети сподели следното:

„Не взех решението за завръщането си изведнъж. Трябваше ми доста време да го взема, беше трудно решение. В самото начало живях с мисълта, че може би няма да играя отново, но съвсем нарочно не съм го обявявала, защото пък допусках, че рано или късно играта ще започне да ми липсва и ще искам да се състезавам отново и да изпитвам тази емоция. И наистина така стана. Започнах лека-полека да следя турнирите и в един момент, в началото на тази година, бях взела твърдо решение да се завърна и започнах да тренирам. Обявих го няколко месеца по-късно, но тогава пък отложиха всички турнири, а това беше плюс за мен, защото имах още време, за да се подготвя. Действително имах нужда от още няколко месеца, които ми се отразиха добре“, призна тя.

„Определено това е един от най-хубавите моменти в кариерата ми, но не мога да го посоча като връх. Може би не мога да посоча нито едно от постиженията си като връх. Всяко едно от тях значи изключително много за мен. Всяко едно от тях е отделна емоция, която съм преживяла през годините. Така че не мога да посоча“, беше откровена Цвети.

„На мен лично ми липсваше публиката. Тя създава една такава допълнителна емоция, но пък ние затова сме професионалисти, защото трябва да се адаптираме към всяка създала се ситуация. Такива бяха условията, ние бяхме запознати с това, така че не е изненада и се съобразихме“, продължи пловдивчанката.

Тя коментира и ситуацията с дисквалификацията с Новак Джокович.

„Според мен това беше правилното нещо, което трябваше да се случи. Аз, като състезателка, съм чела правилата. Там наистина ясно е описано, че ако уцелиш или нараниш по някакъв начин страничен съдия, човек от публиката, дете, което подава топките извън разиграването ще има санкции. Случвало се е неведнъж да бъдат дисквалифицирани състезатели. В случая беше Джокович, но това просто са правилата“.

 Дали Пиронкова ще участва на „Ролан Гарос“ може да прочетете ТУК!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пиронкова: Оценявам представянето си като едно от най-добрите си в кариерата Димитър Беловски
Теми:  
интервю | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook