По примера на Вожняцки: Две бивши №1 също се завръщат в професионалния тенис!

от в 14:45 на 07.09.2023
Мирела Николова

Каролине Вожняцки направи страхотно завръщане в професионалния тенис след двугодишно отсъствие, достигайки до осминафиналите на US Open, като нейния пример ще се опитат да последват други две бивши водачки в световната ранглиста, които трябваше да прекъснат професионалната си кариера заради майчинство, а именно Наоми Осака и Анджелик Кербер.

Японката, която стана майка на момиче през юли, планира да се завърне в началото на следващия сезон, за да се включи в Откритото първенство на Австралия. В последното си интервю за ESPN тя разкри, че се готви усилено за подновяване на състезателната си дейност и че отсъствието от корта отново е запалило огъня в нея.

"Планът ми е да играя на много по-голям турнири, отколкото преди, и мисля, че има хора, които ще бъдат щастливи от този факт. Ще участвам на Аустрелиън Оупън и не знам как ще започне годината за мен, нито колко високо ще бъде нивото ми в началото, но целта ми е да завърша сезона подобаващо", сподели носителката на 3 титли от Шлема. 

Сходни са плановете и на Анджелик Кербер, която също се цели в завръщане през януари на Аустрелиън Оупън. През февруари германката стана майка на момиче и също като Осака, вече провежда усилени тренировки в опит да се подготви максимално добре за завръщането си на корта. Освен това бившата №1 разкри, че е започнала работа с нов наставник в лицето на Торбен Белц. 

"Преди да изляза в майчинство, пътувах без треньор, но е очевидно, че ще ми е необходим треньор, за да се върна на най-високо ниво, затова Торбен Белц се присъедини към екипа ми и в момента полагаме много усилия, за да бъда в максимално добра физическа кондиция в Мелбърн", коментира Кербер. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
По примера на Вожняцки: Две бивши №1 също се завръщат в професионалния тенис! Мирела Николова
Теми:  
wta | Анджелик Кербер | интервю | каролине вожняцки | любопитно | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook