Победната серия на Азаренка продължава; Шампионката от Мелбърн е аут

от в 07:04 на 08.09.2020
Константин Андреев
Едва ли много хора щяха да вземат насериозно някого, ако той беше изразил мнение, че Виктория Азаренка може да спечели US Open. Тогава тя точно бе допуснала тежко поражение от Винъс Уилямс и изглеждаше сякаш е в задънена улица. Вика обаче показа за пореден път, че е страхотен боец и реагира, спечелвайки Western&Southern Open, а нещата за нея вървят все така успешно и на втория турнир за годината от Големия шлем. Тази нощ беларускинята надви Каролина Мухова с 5:7 6:1 6:4 и по този начин се класира за първия си четвъртфинал на това ниво от над 4 години насам, когато стори това на Australian Open.



Азаренка обаче далеч не започна бляскаво, като гршките преобладаваха в играта й. Опитната тенисистка се стремеше да поема инициатива, но завършващите й удари често биваха пресилвани, а чехкинята просто държеше топката в игра и се захранваше от неточностите на съперничката си. Мухова не предприемаше излишни рискове и това работеше в нейна полза, защото поведе с 5:2, и макар беларускинята да стигна до паритет, то частта отиде в полза на по-константната състезателка, която несъмнено бе световната номер 26.

Отговорът на Азаренка беше мигновен, а мерникът й ставаше все по-точен. Уинърите на бившата номер 1 станаха нормално явление и общият резултат скоростно достигна до равенство. Третият сет стартира със светкавична размяна на пробиви, ала Вика вече се чувстваше далеч по-освободено на корта и стигна до крайната победа, триумфирайки в четири от последните пет гейма. Съперничка на беларускинята вдругиден ще бъде Елизе Мертенс.

https://twitter.com/usopen/status/1303160922488238080?s=19

Белгийката направи един от най-силните си мачове в нейната кариера, което й помогна, за да се справи със София Кенин - 6:3 6:3.



Мертенс вземаше топката максимално рано и постигаше феноменални ъгли и от двете си страни. Кенин пък изглеждаше пренавита и пропускаше лесни топки в стремежа си да отстъпва иницативата. Това изведе Елизе до аванс от 5:1 гейма, който шампионката от Мелбърн намали, но не заличи. Четвъртата в света имаше шанс да отмъкне подаването на противничката си във втория сет, ала не успя и впоследствие загуби своето, което наклони везните в посока не белгийката и тя затвори срещата с лекота.



 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победната серия на Азаренка продължава; Шампионката от Мелбърн е аут Константин Андреев

Коментари





Следвайте ни в Facebook