Пол след загубата: Джокович вади най-лошото от теб, никой не иска да го види насреща

от в 17:09 на 27.01.2023
Мирела Николова

Томи Пол вероятно ще запази страхотни спомени от тазгодишния Аустрелиън Оупън, където достигна за пръв път в кариерата си до полуфиналната фаза на турнир от Големия шлем. Там обаче го очакваше възможно най-тежкото препятствие, когато става въпрос за Откритото първенство на Австралия, а именно деветкратният шампион в надпреварата Новак Джокович. Въпреки че не игра на най-високото си ниво, сърбинът успя да постигне победа с убедителен краен резултат - 7:5 6:1 6:2, слагайки край на приказката на непоставения американец. На последвалата си пресконференция обаче Пол не показа никакви признаци на разочарование и потвърди колко трудна задача представлява това да се изправиш срещу именития сърбин:

"Мисля, че се представих много добре. В първия му сервис гейм имах няколко възможности за пробив, след което усетих, че мачът започна да върви много бързо. Ударите му бяха изпълнени с изумителна дълбочина. Не ми позволи да изпълня никой от предварително подготвените си планове. Радвам се, че имах възможността да играя срещу него, но чувството да бъда победен по този начин, не е никак приятно. Въпреки всичко разбрах на какво ниво бих искал да бъда и колко добре е необходимо да играя, за да победя тенисисти като него. Смятам, че беше страхотно изживяване. 

Много играчи изпитват огромен респект към неговата играя. Той е наистина впечатляващ, особено тук, в Австралия. В съблекалнята няма нито един състезател, който иска да го види в своята част от жребия. тук обаче става въпрос за полуфинали на турнир от Големия шлем и не можеш да очакваш да бъде лесно. Разбира се, иска ми се да бях играл на по-високо равнище, но трябва да се отбележи и че той беше този, който ме принуди да играя зле. Джокович притежава способността винаги да извади най-лошото от теб. Новак е великолепен тенисист", не спести суперлативите си световният №35.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пол след загубата: Джокович вади най-лошото от теб, никой не иска да го види насреща Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | новак джокович | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook