Последното препятствие пред Кузманов: Син на бивша №1 и двукратна шампионка на US Open

от в 12:47 на 26.08.2022
Мирела Николова

Втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов на два пъти се намираше на крачка от класиране за основната схема на турнир от Големия шлем, след като достигна до финалните кръгове на квалификациите на Ролан Гарос и Уимбълдън. Сега Мико за трети пореден път докосва участие в същинската част на "мейджър" надпревара и в случай че успее да се поздрави с победа по-късно днес, то ще имаме прецедент в историята на българския мъжки тенис, а именно двама наши представители в основната схема на един и същ турнир от Шлема.

За да стане факт това, през днешния ден пловдивчанинът ще трябва да се справи със съпротивата на Брендън Холт, който се намира с над 130 позиции по-назад в световната ранглиста от българина, заемайки 296-ата позиция. Това обаче далеч не може да бъде атестат, че пред Кузманов стои лесно преодолимо препятствие, имайки предвид, че американецът прави най-силния си сезон до момента, като се е изкачил с близо 700 места в класацията спрямо началото на годината и през миналата седмица достигна своето рекордно класиране в кариерата. 

Любопитно е, че роденият в Северна Каролина тенисист е син на бившата водачка в света Трейси Остин, която е триумфирала два пъти на Откритото първенство на САЩ (1979 и 1981). Дебютът му в Тура идва сравнително късно - на 22 години, тъй като Холт решава да се отдаде изцяло на професионалната си кариера едва след като завърши висшето си образование. Въпреки това обаче той бързо започва да прогресира и вече може да се похвали с 6 ITF титли, 5 от които са завоювани през 2022-ра година.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Последното препятствие пред Кузманов: Син на бивша №1 и двукратна шампионка на US Open Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | us open 2022 | бгтенис | димитър кузманов | квалификации

Коментари





Следвайте ни в Facebook