Поспишил срази Агут в драматичен сблъсък; Беретини не срещна трудности с Рууд

от в 05:11 на 06.09.2020
Константин Андреев
Вашек Поспишил продължава с пълни сили своя тенис ренесанс на US Open! Преди 12 месеца канадецът се завърна точно в Ню Йорк, сед като бе претърпял операция на дисковата херния. Днес Вашек изглеждаше по-силен от всякога и показа нагледно това, отстранявайки Роберто Баутиста Агут със 7:5 2:6 4:6 6:3 6:2.



Срещата започна равностойно и двамата нямаха особени трудноти да задържат подаванията си до десетия гейм, когато изведнъж Поспишил се сдоби с два сетбола, но испанецът показа несломимия си дух, за да изравни резултата. Агут дори на свой ред можеше да пробие опонента си, ала непоставеният играч пласира редица чудесни сервиси, а впоследствие затвори сета на противниковия сервис.

Втората част стартира с маратонски гейм, в който Вашек спаси седем точки за пробив и изглеждаше в далеч по-изгодна позиция.  Испанецът обаче не се отказа, стигайки до заветния пробив за 2:1. Оттам насетне осмият поставен държеше изцяло иницитивата, като закономено изравни общия резултат.

Поспишил отново се оказа рано догонващ в третия сет, а също така дишаше все по-тежко. Канадецът видимо забави движението си по корта, давайки възможност на съперника да диктува темпото. Баутиста Агут веднага се възползва от този шанс, съумявайки да играе форхенд от почти всяка точка на корта и по този начин поставяше съперника си под постоянно напрежение. Това даде моментално отражение спрямо хода на двубоя и аутсайдеът трябваше да осъществява обрат, ако иска да остане в надпреварата.



Вашек продължаваше да балансира на ръба през четвъртия сет, докато Агут изглеждаше максимално свеж и постоянно караше противника си да се движи. Канадецът някак успя да се задържи в битката до средата на сета, само че неразположенията му го накараха да поиска медицински таймаут. Този приом сякаш подейства позитивно на Поспишил, който се върна презареден и определено вдигна темпото. Световният номер 93 си създаваше позиции, откъдето да търси уинър от дланния си удар, което бе подкрепено и с образцови акции към мрежата. Подемът на канадския тенисист определено не се изчерпа бързо и го доведе до влизане в решителна част.

Бившият шампион от Уимбълдън при двойките продължи да бъде максимално агресивен и скоропостижно реализира пробив. Баутиста Агут веднага се добра до шанс за рибрейк, но Поспишил удържа на натска в две продължителни размени и затвърди аванса си. Това даде допълнително самочувствие на Вашек, койо се откъсна с 5:2 и сложи точка на спора с фамозен бекхенд по правата. По този начин канадецът се класира за първи осминафинал на сингъл от Големия шлем през своята кариера. Там негов съперник ще бъде Алекс Де Минор, а австралиецът също трабваше да минава през пет сета, за да сломи Карен Хачанов.

https://twitter.com/TSN_Sports/status/1302337477378793474?s=19

Матео Беретини също е осминфиналист. Италианецът наниза цели 13 аса и победи Каспър Рууд с комфортното - 6:4 6:4 6:2.



Бившият полуфиналист се възползваше максимално от сериозното си физическо предимство и наказваше всяка една по-плитка топка от страна на скандинавеца. Беретини разчиташе на добре познаната комбинация от сервис и форхенд, а пък Рууд определено не се чувстваше комфортно върху бързата настилка и логично инкасира поражение.

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поспишил срази Агут в драматичен сблъсък; Беретини не срещна трудности с Рууд Константин Андреев

Коментари





Следвайте ни в Facebook