Поставените на Уимбълдън: Григор е 18-ти; Надал срещу Джокович най-рано на финала

от в 14:59 на 20.06.2022
Калоян Соколов

Точно една седмица ни дели от началото на Уимбълдън, а през днешния ден станаха известни поставените състезатели за турнира. В миналото това беше един изключително сложен и спорен процес, защото организаторите използваха специална формула, за да определят кои играчи да заемат челните 32 позиции. Тя се състоеше от комбинация между точките за ранглистата на играчите, както и резултатите им през последните две години в надпреварите на трева. Така се стигаше до множество размествания, а повечето тенисисти негодуваха от въпросната система, което доведе до официалното премахване на този вид алгоритъм. 

По този начин организаторите вече действат идентично спрямо останалите турнири от Големия шлем, вземайки предвид единствено класирането на участниците в подрежданията на ATP и WTA. Всичко това означаваше, че Григор Димитров ще бъде поставен под номер 18 на предстоящата "мейджър" надпревара и ще има възможността да играе срещу по-нискоранкирани съперници в откриващите си две срещи. Впоследствие българинът би могъл да срещне опонент с класиране между 9-то и 16-то място, а на осминафиналите не съществуват гаранции за него и там е възможно да се сблъска дори с най-високопоставения участник.

Топ поставен ще бъде световният номер три Новак Джокович. Сърбинът ще се възползва от обстоятелството, че Даниил Медведев няма да бъде допуснат до участие, докато Александър Зверев все още се възстановява от контузията си в областта на глезена. Втори в схемта пък ще бъде Рафал Надал, който се завръща в състезанието след тригодишно отсъствие. От тази подредба ни става ясно, че този път Надал и Джокович биха могли да се срещнат най-рано на финала, така че ще избегнем сценария от Ролан Гарос, при който ги видяхме в пряк двубой във фазата на финалната осмица.

Ето и пълен списък с поставените на тазгодишния Уимбълдън:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поставените на Уимбълдън: Григор е 18-ти; Надал срещу Джокович най-рано на финала Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | новак джокович | поставени | рафаел надал | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook