Позицията на щата Виктория остава категорична: Неваксинираните няма да играят на АО

от в 23:20 на 19.10.2021
Мирела Николова

Тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия бе съпътствано от множество проблеми и недоволства, свързани със задължителната 14-дневна карантина, през която тенисистите трябваше да преминат, за да вземат участие в първия за годината турнир от Шлема. Също така играчите живееха при изключително строги противоепидемични мерки - в т.нар. "балон", като имаха ограничено време, което можеха да прекарват извън хотелската си стая, а това предизвика редица оплаквания от страна на състезателите.

В началото на този месец обаче стана ясно, че въз основа на драстично повишаващия се брой случаи на коронавирус дневно правителството в щата Виктория е взело официално решение да не допуска неваксинирани играчи на територията на щата, което означава, че всички тенисисти ще бъдат задължени да си поставят две дози от ваксината против COVID-19, ако искат да се включат в Аустрелиън Оупън 2022.

Въпреки недоволството на част от играчите позицията на правителството остава непроменена, а ето и какви бяха точните думи на Даниел Андрюс.

"Няма вероятност тенисистите, които не са ваксинирани, да бъдат допуснати на територията на Австралия, като дори тези, които са си поставили ваксина, ще трябва да преминат през двуседмична карантина. Вирусът не се интересува от това колко титли от Шлема сте спечелили и какво място в световната ранглиста заемате. Всеки трябва да бъде ваксиниран", заяви недвусмислено премиерът на щата Виктория.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Позицията на щата Виктория остава категорична: Неваксинираните няма да играят на АО Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook