Пресявките на Уимбълдън: Кузманов срещу 1/2-финалист от Шлема; Андреев срещу 13-ия поставен

от в 19:02 на 25.06.2023
Мирела Николова

Точно седмица ни дели от началото на двубоите от основната схема на Уимбълдън, където сигурно място имат първите ни ракети Григор Димитров и Виктория Томова. Към тях ще опитат да се присъединят Димитър Кузманов и Адриан Андреев, които ще стартират участието си от квалификациите и ще имат за задача да постигнат три поредни победи там, за да се класират за същинската част на най-стария тенис турнир.

През днешния ден бе изтеглен и жребият за пресявките, който отреди в първия си мач Димитър Кузманов да се изправи срещу Хьон Чунг, който преди години бе един от най-обещаващите таланти в световния мъжки тенис. Върхът в неговата кариера безспорно е Аустрелиън Оупън през 2018-а година, когато той постигна огромна сензация, изхвърляйки Новак Джокович от турнира още в осминафиналите. Приказката на Чунг в Мелбърн обаче не свърши дотук, тъй като впоследствие той достигна до полуфиналите, където бе принуден да се откаже срещу Роджър Федерер. Последваха още няколко силни месеца за корееца, който през април същата година достигна до върховата за себе си 19-а позиция в световната ранглиста.

През 2020-а обаче Чунг трябваше да се подложи на операция на гърба и бе извън корта в продължение на повече от две години заради продължителната рехабилитация. Той се завърна в игра през април тази година, но не е успял да запише победа в нито един от четирите си изиграни мача.

В случай че се справи със съпротивата на корееца, то за Мико предстои двубой срещу победителя от сблъсъка между Енцо Куако и 28-ия поставен Раул Бранкачо. Последно препятствие за пловдивчанина по пътя му към основната схема пък би могъл да бъде 14-ият в схемата Александър Ковачевич.

Жребият обаче не бе благосклонен към Адриан Андреев, тъй като го противопостави на старта на световния №118 Майкъл Мо. Дотук в кариерата си американецът може да се похвали с достигане до 82-рото място в класацията на АТР и победа над Александър Зверев в третия кръг на Аустрелиън Оупън по-рано през този сезон. Ако продължи към втория кръг, то българинът ще срещне някого измежду Драгош Николае Мадараш и Мате Валкуш, а като най-вероятен съперник на Ади при достигане до финалния кръг изглежда 31-вият поставен Николас Морено де Алборан.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пресявките на Уимбълдън: Кузманов срещу 1/2-финалист от Шлема; Андреев срещу 13-ия поставен Мирела Николова
Теми:  
atp | адриан андреев | бгтенис | димитър кузманов | квалификации | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook