Превю: Преди четвъртфиналите на Уимбълдън

от в 01:37 на 10.07.2019
Мария Петрова

Уимбълдън навлиза в решителната си фаза. Днес е време за четвъртфинали при мъжете. Кей Нишикори и Сам Куери ще имат трудната задача да спрат двамата от най-титулуваните състезатели в Лондон през годините - Роджър Федерер и Рафаел Надал. Давид Гофен пък ще играе за трети път в четвъртфиналите от Големия шлем, срещу Новак Джокович.

ПРОГРАМАТА ЗА СРЯДА!

Федерер - Нишикори 7:3 (в преките срещи дотук)
Нишикори е спечелил последния мач между двамата - през 2018 в Лондон на финалите на АТР. При единствения им сблъсък в Големия шлем Федерер пък имаше нужда от пет сета, за да спечели на Australian Open 2017.

"Със сигурност ще бъде много трудно, но тази седмица се чувствам особено уверен. Играя добър тенис. Щастлив съм, че ще се изправя срещу Роджър, тъй като съм в добра форма. Няма да е лесно," заяви Нишикори.

Дотук Федерер е прекарал най-малко време на корта от всички останали състезатели продължаващи напред - шест часа и 47 минути. Той победи в осминафиналите шампиона от Щутгарт Матео Беретини за 74 минути в най-краткия мач от 2002 година.

Федерер също така ще се бори за своята победа №100 в турнира - той има 99 победи и 12 загуби дотук. Досега друг тенисист не е постигал 100 успеха в турнир от Големия шлем.

Надал - Куери 4:1 (в преките срещи)
Матадора доминира в съперничествата с двуметровия гигант, но Куери спечели последния им сблъсък - на финала на турнира в Акапулко през 2017 година. Те нямат срещи на тревни кортове, а единственият им сблъсък в Големия шлем е спечелен с 3:1 сета от Надал на US Open 2008.

Куери не бива да бъде подценяван. На гърба си го изпитаха на Уимбълдън Новак Джокович през 2016 и Анди Мъри през 2017. При втория случай Куери достигна до полуфиналите, но допусна обрат срещу Марин Чилич.

"Когато Куери играе добре, то той може да бъде много, много опасен на всички настилки. Особено на бързите," заяви Надал.

Дотук в кариерата си испанецът има две титли на Уимбълдън и пет финала. Досега той е спечелил всичките си шест четвъртфинала на този турнир.

Джокович - Гофен 5:1 (в преките срещи)
В хода на турнира световният №1 Новак Джокович е загубил само един сет. Независимо от аванса си в преките срещи за Джокович, двамата не са играли на тревни кортове. За белгиеца това е трети четвъртфинал в Големия шлем, а най-доброто му постижение на трева беше в Хале, където бе финалист.

"Джокович, Федерер и Надал са много трудни за побеждаване в Големия шлем. Но и те са хора. Ще дам всичко от себе си," заяви белгиецът.

"Тревните кортове са подходящи за неговия стил на игра. Един от най-бързите е сред всички. Най-доброто му качество е работата с краката. Намира точните позиции на корта. Много е балансиран," коментира и Ноле по повод съперника си.

В същото време ще видим дебютант на полуфинал в Големия шлем - Роберто Баутиста Агут или Гуидо Пея, които се изправят в последния четвъртфинал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Превю: Преди четвъртфиналите на Уимбълдън Мария Петрова
Теми:  
гуидо пея | давид гофен | кей нишикори | новак джокович | рафаел надал | роберто баутиста агут | роджър федерер | сам куери | тенис | тенис бг | тенис новини | уимбълдън | уимбълдън 2019

Коментари





Следвайте ни в Facebook