Програма: Лазаров в търсене на нов трофей, Кузманов и Нестеров в опит да достигнат финал

от в 01:40 на 30.07.2022
Мирела Николова

През настоящата седмица родните ни тенисисти не спират да ни носят позитивни емоции, след като през вчерашния ден Александър Лазаров достигна до финалния двубой на ITF надпреварата от категория М25 в Тбилиси, а Димитър Кузманов и Пьотр Нестеров са полуфиналисти съответно на Чаланджъра в Цуг и на М15 турнира в Нови Сад. 

Първи на корта ще излезе 19-годишният Нестеров, който преодоля квалификациите, за да намери място в основната схема, където още на старта надделя над първия поставен, а впоследствие постигна още две престижни победи. Тийнейджърът, който в началото на седмицата регистрира ново рекордно класиране - №955, днес ще играе своя втори полуфинал в кариерата си, като негов опонент ще бъде 977-ият в света Тадеас Пароулек, а срещата помежду им ще стартира не преди 11:00 часа българско време.

По-късно през деня в игра ще можем да видим втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов, който след отличните си изяви в квалификациите на Уимбълдън не бе печелил мач до тази седмица. Това се промени на Чаланджър надпреварата в швейцарския град Цуг, където Мико демонстрира отлична игра и днес ще търси място в сблъсъка за титлата. В полуфиналната фаза го очаква двубой срещу бившия №10 Ернестс Гулбис, който също така може да се похвали с достигане до финалната четворка на Ролан Гарос. В момента обаче латвиецът е изключително далеч от тази си форма и заема 365-ата позиция в ранглистата, което превръща родния ни представител във фаворит в мача, стартиращ около 13:30 часа.

Последен в действие ще бъде Александър Лазаров, който се намира във великолепна форма през последните седмици и днес ще опита да постигне десета последователна победа, което би означавало втори пореден трофей за него, след като наскоро завоюва титлата на ITF турнира в София. В битката за трофея на нашия сънародник му предстои да премери сили с руснака Сава Полухин, намиращ се близо 600 места по-назад от българина в ранглистата. Това ще бъде първа среща помежду им и се очаква да започне не преди 14:00 часа българско време.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма: Лазаров в търсене на нов трофей, Кузманов и Нестеров в опит да достигнат финал Мирела Николова
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | димитър кузманов | програма | пьотр нестеров | тбилиси | цуг | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook