Програма за понеделник: Начало на българското участие на Уимбълдън!

от в 21:43 на 19.06.2022
Мирела Николова

През вчерашния ден Димитър Кузманов завоюва трофея на демонстративната надпревара в Ливърпул, където успя да натрупа известна игрова практика върху тревна настилка, преди да стартира кампанията си в квалификациите на предстоящия Уимбълдън. Това ще бъде второ поредно участие за българина в пресявките на най-стария тенис турнир, след като през миналия сезон инкасира поражение още в откриващия си двубой срещу бившия №56 Мариус Копил.

Тази година обаче жребият бе далеч по-благосклонен към родния ни състезател, който на старта ще се изправи срещу участващия с "уайлдкард" представител на домакините Чарлз Брум. Към момента британецът заема 413-ата позиция в световната ранглиста, но през настоящата седмица показа качества на трева, успявайки да надвие опитния Жил Симон. 

Предстоящият двубой между Кузманов и Брум ще бъде първи в историята на тяхното съперничество, като двамата предстои да открият програмата за понеделник на корт 14 в британската столица. Това означава, че началото на сблъсъка ще бъде поставено в точно 13:00 часа българско време, като вие ще имате възможността да го наблюдавате пряко на обичайните линкове в Tennis.bg.

Корт 14 (начало 13:00 часа):

1. Димитър Кузманов - Чарлз Брум

2. Йонас Форейтек - Денис Новак

3. Вашек Поспишил - Далибор Свърчина

4. Гонсало Лама - Ейдън МакХю

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за понеделник: Начало на българското участие на Уимбълдън! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | квалификации | програма | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook