Програма за сряда на Уимбълдън: Кузманов на корт №1, Шиникова срещу бивша №12

от в 00:29 на 22.06.2022
Мирела Николова

Димитър Кузманов и Изабелла Шиникова са двамата ни сънародници, които през тази година стартират от квалификациите на Уимбълдън в опит да достигнат до същинската част на надпреварата. Всеки един от тях откри с победа участието си в турнира, а през днешния ден им предстои да излязат на корта отново в опит да достигнат третия и финален кръг на пресявките.

Първи в действие ще видим Димитър Кузманов, който ще излезе срещу поставения под номер 9 в схемата на квалификациите Педро Качин. До момента през сезона аржентинецът демонстрира отлична форма и на два пъти триумфира на Чаланджър надпревари, като също така достигна до още два финала в турнири от същата категория. Досега Кузманов и Качин са се срещали само веднъж през 2018-а, когато като победител от сблъсъка излиза южноамериканецът. Предстоящият двубой помежду им ще открие програмата на корт №1, което означава, че ще стартира в 13:00 часа българско време.

На Изабелла Шиникова пък ѝ предстои да премери сили с бившата №12 в света Янина Викмайер. Въпреки че към момента се намира далеч от най-добрите си времена и заема незавидната 603-та позиция в световната ранглиста, белгийката има сериозна визитка, тъй като може да се похвали със спечелване на 5 WTA титли и достигане до полуфиналната фаза на US Open. Срещата между Шиникова и Викмайер е поставена трета подред в програмата на корт №12, като очакваното ѝ начало е не по-рано от 16:00 часа българско време.

Корт 1 (начало 13:00 часа):

1. Димитър Кузманов - Педро Качин

2. Джейсън Джънг - Иля Марченко

3. Дария Снигур - Тимеа Бабош

4. Наталия Стеванович - Деспина Папамихаил

Корт 12 (начало 13:00 часа):

1.  Ренсо Оливо - Юрий Родионов

2. Никола Кун - Седрик-Марсел Щебе

3. Изабелла Шиникова - Янина Викмайер

4. Коко Вандевеге - Даниела Висмане

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за сряда на Уимбълдън: Кузманов на корт №1, Шиникова срещу бивша №12 Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | изабелла шиникова | квалификации | програма | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook