Програмата на US Open: Кузманов срещу отстранилия Медведев на РГ; Каратанчева също в игра

от в 07:54 на 23.08.2023
Калоян Соколов

Адриан Андреев даде успешно начало на българското участие в квалификациите на тазгодишния US Open, Димитър Кузманов и Сесил Каратанчева ще се опитат през днешния ден да последват неговия пример.

Кузманов през миналия сезон на цели три пъти достигаше до финалния кръг на пресявките в Големия шлем и именно в Ню Йорк беше най-близо до постигането на голямата си мечта, след като водеше с пробив в решителния сет срещу Брендън Холт, но в крайна сметка отстъпи, а впоследствие Холт поднесе една от най-големите сензации, отстранявайки Тейлър Фриц на старта на основната схема.

Сега обаче третата ни ракета ще има много тежка задача още в откриващия си двубой, защото му предстои да се изправи срещу Тиаго Сейбот Вилд, който е шампион в ATP Тура и на тазгодишния Ролан Гарос надви самия Даниил Медведев по пътя си към 1/16 финалите.

Добрите новини за Мико са свързани с обстоятелството, че световният номер 107 играе почти единствено на червени кортове и това ще бъде първи мач за него на хард от миналия август насам, а освен това българинът е надделявал в единствената си среща със Сейбот Вилд, която датира от 2018-а година на Чаланджъра в Монтевидео.

Изпитанието пред Сесил пък също изглежда сериозно, имайки предвид как бившата номер 35 е спечелила само една от осемте си срещи, откакто се завърна на корта след 4-годишна пауза. Положителното е, че единственият досега успех на Каратанчевa дойде именно на "мейджър" състезание, след като тя премина първия кръг на пресявките в Париж.

За да повтори това си постижение, то нашата сънародничка ще трябва да преодолее съпротивата на нидерландката Ариане Хартоно (световна номер 206), която главно поддържа ранкинга си със силни изяви на състезания от най-ниските категории на ITF, така че жребият беше сравнително благосклонен към някогашната ни първа ракета при дамите.

Програмата за българските мачове на US Open в сряда:

корт номер 6 (започват не преди 18:00 часа)

Емилиана Аранго - Ипек Оз

2. Готие Онклин - Марко Трунхелити

3. Димитър Кузманов - Тиаго Сейбот Вилд (не преди 21:30 часа българско време)

корт номер 15 (започват не преди 18:00 часа българско време)

1. Сесил Каратанчева - Ариане Хартоно

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата на US Open: Кузманов срещу отстранилия Медведев на РГ; Каратанчева също в игра Калоян Соколов
Теми:  
us open 2023 | бгтенис | димитър кузманов | програма | сесил каратанчева

Коментари





Следвайте ни в Facebook